Tgrt Haber
24 Ağustos 2022 23:16 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 23:33

Son dakika! Dar gelirliye müjde: Milyonlarca kişinin 30 milyar TL'lik borcu silinecek

Son dakika haberi: Dar gelirli vatandaşların icra ve haciz sorununu çözmek için hazırlanan iki paketin ayrıntıları belli oldu. Buna göre, 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borcu silinecek. Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstlenecek.

Son dakika! Dar gelirliye müjde: Milyonlarca kişinin 30 milyar TL'lik borcu silinecek
dar gelirli,destek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı 'dar gelirli'ye yönelik destek paketinde son aşamaya gelindi. Kabine Toplantısı'nda da masaya yatırılan icra ve haciz sorunlarını çözecek paketin ayrıntıları belli oldu. Buna göre, 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu silinecek.

İKİ FORMÜL OLACAK

Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı paketin iki ayaklı olacağı öğrenildi. Paketin ilk ayağına göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

İCRALARA DEVLET DESTEĞİ

Paketin ikinci ayağını ise takibi 'varlık yönetim şirketleri' tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek.

Düzenlemeyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV’ye yaptığı açıklamada, vatandaşlara destek sağlanacak borçların önemli bir kısmının temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerinden kaynaklandığını belirtti.

'VATANDAŞLAR 30 MİLYARLIK İCRA BORÇ YÜKÜNDEN KURTULACAK'

Bakan Nebati, “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

Düzenleme Meclis’ten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gökhan kırmızıtepe 4 Şubat 2023 11:54

60000borcum nasıl öderim elektrik

Erşad yılmaz 12 Eylül 2022 01:31

Benim maaşımdan 2017 den bu güne kadar surekli kesinti oluyor binin yüzünden sürekli iş yeri değiştirmek zorunda kalıyorum şikâyetçi olmak istiyorum artık maaşımı tam almak istiyorummmm

Emrah 2 Eylül 2022 21:26

Dar gelırlı bırıyım benımde 6 tane ıcram var ınsallah sılınır

Muammer kutlu 1 Eylül 2022 13:23

Abi ben cumhur başkanımizin verdiği esnafliktan 25 bin TL kıredi cektim ve işlerimiz korono virüsten yürümedi istemiyorum icralık oldum ne yapmalıyız eşim epilepsi hastası ben epilepsi hastası yım bir çare

Ahmet29 Ağustos 2022 11:02

Benim kıredi çektim ama nekadar ödediğim belideyil icalık oldum neolacak

Mehmet25 Ağustos 2022 06:04

Ödeyenin sucu ne.

Senra25 Ağustos 2022 00:49

Af çıkar af

Sonraki Haber Yükleniyor...