Tgrt Haber

Deprem Sigortası’nın önemi ve Türkiye’nin deprem ile mücadelesi

24 Mart 2023 17:04 - Güncelleme : 24 Mart 2023 17:10
Deprem Sigortası’nın önemi ve Türkiye’nin deprem ile mücadelesi
deprem

Ülkemizde sık sık yaşanan yıkıcı depremler, ne yazık ki hala yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor.

Türkiye'de her yıl 2 binden fazla deprem yaşanırken afet öncesi ve sonrası hazırlıklar oldukça önemli hale geliyor. Deprem sigortası, taşınmaz varlıkların korunması için en basit ve güvenilir yollardan biri olarak karşımıza çıkarken, deprem sigortası, depremle imtihan halinde olunduğunda vazgeçilmez bir koruma sağlıyor. Quick Sigorta, depremle olan mücadelemizde sigortanın önemini detaylı bir şekilde anlatıyor!

17 Ağustos depreminin ardından kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile zorunlu hale gelen deprem sigortası (doğal afet sigortası), deprem hazırlığı için önemli bir adım. Geçirdiği çok sayıda depremlerle zarar gören ülkemiz, hayatını kaybedenlerin acısıyla birlikte, evlerini kaybedenler için de zorunlu deprem sigortasının önemini kez daha ortaya koydu. Tüm yaşanılan bu depremlere rağmen, DASK'ın kayıtlarına göre, zorunlu deprem sigortasının güncel sigortalılık oranı %55,90 olup, sigortalılık oranımız hala beklentilerin çok altında. Şubat 2023 itibarıyla yürürlükteki poliçe sayısı 11.1 milyon olarak kaydedilmiştir, yani ülkemizdeki evlerin 11.1 milyonu deprem sigortalı. Bütün bu verilerle, binanızın depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmek için sigorta ile birlikte alabileceğiniz önlemlere dair bazı bilgilere Quick Sigorta blog sayfasından ulaşabilirsiniz.

Deprem sonrasında yaşanan barınma ihtiyacı, maalesef birçok kişi için büyük bir sorun olabiliyor. Ancak, deprem sigortası, bu soruna finansal destek sunarak yardımcı olarak depremin neden olabileceği maddi zararlara ve yangın, patlama, yer kayması vb. hasarlara karşı evinizi güvence altına alıyor. Sigorta maliyeti, evinizin veya iş yerinizin bulunduğu risk bölgesi, yaşı, yüzölçümü, inşaat türü ve temeli gibi faktörlere göre belirleniyor ve düzenli ödemelerde indirimler sağlanabiliyor. Depremin yıkıcı etkisi göz önüne alındığında, deprem sigortası, geleceğe yapılan bir yatırım olarak düşünülebilir ve ek teminatlarla genişletilebilir. 

Quick Sigorta hızlı ve kullanıcı dostu teklif alt yapısı ile kullanıcılarına saniyeler içinde başta Konut ve Deprem Sigortası olmak üzere çok sayıda sigorta ürününde teklif almalarını sağlıyor. 

Quick Sigorta DASK sayfası, deprem sigortasını saniyeler içinde satın alabileceğiniz bir seçenek sunuyor. Deprem Sigortalarında teminatlar standarttır ve bina inşa bedeline göre belirlenir ancak, konut sigortalarında teminatları araştırmak önemlidir. 

Deprem sigortası, evinizin ve iş yerinizin deprem risklerine karşı alınması gereken önlemlerin sadece bir parçasıdır. Bu nedenle, deprem riskini en aza indirmek için diğer güvenlik önlemlerini de almak önemlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...