Tgrt Haber

Deutsche Bank'tan enflasyon yorumu: TCMB'nin hedef koyacak lüksü yok!

10 Eylül 2021 14:25
Deutsche Bank'tan enflasyon yorumu: TCMB'nin hedef koyacak lüksü yok!
TCMB,enflasyon,Deutsche Bank

Deutsche Bank, yayımladığı bir araştırma raporunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın söylem değişikliğinin yerel varlıklar için negatif olduğunu ve Merkez Bankası’nın çekirdek enflasyon hedeflemesi yapacak bir lükse sahip olmadığını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu geçtiğimiz gün Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası toplantısında yüksek enflasyona ilişkin, "Çekirdek enflasyonu esas alacağız" diyerek faiz indirimi sinyali vermişti.

Bunun üzerine Almanya’nın finans devi Deutsche Bank bir araştırma raporu yayımladı. Raporda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) söylem değişikliğinin TL varlıklar için negatif olduğu ve Merkez Bankası’nın çekirdek enflasyon hedeflemesi yapacak bir lükse sahip olmadığı belirtildi.

Çekirdek enflasyonun Türkiye’de hane halkı için iyi bir gösterge olmadığını belirten Deutschebank, çekirdek enflasyonun tüketici enflasyonu sepetindeki ağırlığının sadece yüzde 56,2 olduğunu vurguladı. Enflasyon artışının devam edeceği belirtilen raporda Boru Hatları İle Taşımacılık AŞ’nin (BOTAŞ) elektrik santralleri ve sanayi tesislerinin doğalgaz tarifesini yüzde 15 artırdığına ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şebeke suyuna yüzde 15,62 zam yaptığına işaret edildi.

Dolarizasyonun arttığına işaret edilen raporda, fiyat baskısı ve TL’nin değer kaybetmesinin dolarizasyonu artırma riski bulunduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...