Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 17:33

Dev şirketler yardım seferberliğine koyuldu

Şirketler yangından olumsuz etkilenen vatandaşlar için harekete geçti. Söz konusu bölgelere ulaştırılmak üzere yardım çalışmaları başlatıldı.

Dev şirketler yardım seferberliğine koyuldu
yangın

Türkiye'nin güneyinde yaşanan orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. İş dünyası yanan bölgeleri yeşillendirmek için fidan kampanyası başlatırken büyük şirketler de yangından olumsuz etkilenen vatandaşlar için harekete geçti. Söz konusu bölgelere ulaştırılmak üzere yardım çalışmaları başlatıldı.

SUNEXPRESS’TEN ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

Türkiye’nin birçok farklı noktasında çıkan orman yangınları nedeniyle SunExpress, AFAD, AKUT ve itfaiye uzman ekip ve personelini yangın bölgelerine ücretsiz ulaşım desteğinin yanı sıra o bölgelere yapılacak yardımları da ücret talep etmeden taşıyacaklarını açıkladı.

Hava yolu şirketi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Antalya merkezli havayolu SunExpress, başlattığı kurum içi yardım kampanyası ile battaniye, yastık, gıda, hijyen kiti, giysi, çocuk bezi, dezenfektan, mutfak malzemeleri ve mama gibi ihtiyaç duyulan pek çok malzemeyi tedarik ederek Antalya Büyükşehir Belediyesinin yardım kampanyasına destek veriyor. Yaşanan yangın facialarının ardından ihtiyaç sahiplerine yardım göndermek isteyen dernek ve kuruluşların yardım malzemelerini hiçbir ücret talep etmeden ulaştıran hava yolu, yangın bölgelerinde çalışma yürüten AFAD, AKUT ve İtfaiye uzman ekip ve personelini ücretsiz taşıyarak Türkiye’nin yangınla mücadele çabasına destek veriyor.

Hava yolu ayrıca yangından etkilenen bölgelere uçuşu olan yolcuların biletleri için ücretsiz değişiklik ve açığa alma hakkı sunuyor. SunExpress’in gönüllü çalışanlarından oluşan ve yardım taleplerini değerlendirip ihtiyaç sahiplerine gerekli yardımları ulaştırmak amacıyla kurulan Guardian Angels (Koruyucu Melekler) komitesi, 2015 yılından bu yana yardım faaliyetlerinde aktif olarak rol alarak kurum içinde toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.”

CARREFOURSA’DAN GIDA YARDIMI

Türkiye'nin önce gelen zincir marketlerinden Carrefoursa yangın bölgelerinde yer alan kamu kurumlarına su, gıda ve hijyen malzemesi dağıtımı yapmaya başladı.

Carrefoursa'dan yapılan açıklamada, "Antalya'nın Manavgat ve Akseki ilçelerinde çıkan yangınlar sonucunda bölgede yer alan kamu kurumlarına bugün su, gıda ve hijyen malzemesi dağıtımları yapmaya başladık.

Yangından etkilenen tüm canlılar ve ormanlar için büyük üzüntü duyuyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

MİGROS’TAN İHTİYAÇ MALZEMESİ

Türkiye'nin önce gelen bir diğer zincir marketi Migros da gereken yerlere ulaştırılmak üzere ihtiyaç malzemesi sevkine başladı.

Şirketten yapılan açıklamada, "Ülkemizin farklı illerinde meydana gelen yangınlarda zarar görenler için vakit kaybetmeden harekete geçtik. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kurtarma Ekipleri ile koordineli olarak ihtiyaç malzemelerini gerekli tüm bölgelere teslim etmek üzere yola çıkarttık. Yangınların etkilediği herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; hayatını kaybedenlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” denildi.

PINAR'DAN GIDA VE SU İHTİYACINA DESTEK

Süt sektöründe faaliyet gösteren Pınar da yardım kampanyasına katılan bir başka şirket oldu.
Şirketten yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

"Pınar olarak Antalya’nın Manavgat ilçesinde ve diğer bölgelerimizde yaşanan orman yangını felaketi çerçevesinde AFAD ve  Kızılay ile eş güdüm içinde çalışarak bölgedeki su, yiyecek vb. ihtiyaçlara destek veriyoruz. 
Öncelikle yangın söndürme çalışmalarında özveriyle çalışan tüm ekiplere minnettarız. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza ve tüm canlılara  geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 
Yangın dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

bp Türkiye ve Castrol Türkiye’den afet bölgesine destek olmak için 1 milyon TL

bp Türkiye ve Castrol Türkiye, yangın felaketinden etkilenen afet bölgelerinin acil ihtiyaçlarının karşılanması, iyileşme sürecinin hızlandırılması ve yangından zarar gören ailelerin günlük hayatlarına dönebilmesine destek olmak amacıyla Ahbap Derneği’ne bağış yapacağını duyurdu.

Türkiye’nin birçok bölgesini olumsuz etkileyen yangınlar sebebiyle bp Türkiye ve Castrol Türkiye, acil ihtiyaçlara destek olmak ve yangından etkilenen ailelerin yaralarını sarmak için Ahbap Derneği’ne 1 milyon TL’lik bağışta bulunacak.

Desteğin, yangın sebebiyle afet bölgesi ilan edilen illerde evleri zarar görmüş kişilerin evlerinin onarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi, yaralı hayvanların tıbbi tedavilerinin karşılanması, işyerlerinin, bahçelerin ve meraların ihtiyaçlarının temininde kullanılması planlanıyor. Ahbap Derneği’nin yapacağı ihtiyaç tespiti çalışmalarının ardından, ihtiyaçların bölge halkına ulaştırılması planlanıyor.

TÜMKAN IŞILTAN: DESTEĞE HAZIRIZ

bp Türkiye ve Castrol Türkiye olarak yangından etkilenenlere destek olmak amacıyla harekete geçtiklerini belirten bp Türkiye Ülke Başkanı Tümkan Işıltan, “Ülkemizin birçok bölgesinde yaşanan ve devam eden yangınlar nedeniyle derin üzüntü duyuyoruz. Yangında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralılara ve yangından etkilenen tüm canlılara acil şifalar diliyoruz. Bu zorlu süreçte felaketten etkilenenlerin yaralarını sarmak ve normale dönme süreçlerinin hızlandırılmasına katkı sağlamak için çorbada tuzumuz olsun diyerek Ahbap Derneği aracılığıyla onların yanında olmak istedik. Desteğimizle afeti yaşayanların hayatlarına katkı sağlamak bizim için çok önemli. Her zaman elimizden geldiğince desteğe hazırız.” dedi.

AYHAN KÖKSAL: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Ayhan Köksal ise, “Ülkemizde meydana gelen orman yangınlarının sebep olduğu tüm kayıplar bizleri ve beraber çalıştığımız tüm paydaşlarımızı derinden etkiledi. Yangından etkilenen bölgelerdeki yaraları sarmak için Ahbap Derneği ile beraber hareket ederken, aynı zamanda bölgelerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bununla beraber, orta ve uzun vadede yapabileceklerimizi de planlıyoruz.” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...