Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 11:04

Bozuk doğal gaz sayacından çıkan faturaya emsal karar

İstanbul’da bir vatandaş doğalgaz faturası gelmeyince sayacın bozuk olduğunu İGDAŞ'a bildirdi. Sayaç değişti ancak gelen yüksek fatura şaşırttı.

Bozuk doğal gaz sayacından çıkan faturaya emsal karar
doğalgaz,fatura

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) evinde doğalgaz olanları yakından ilgilendiren önemli bir karara imza attı. 2 ay doğalgaz faturası gelmedi. İlgili kurum sayacın bozuk olduğunu söyleyerek sayacı değiştirdi ancak 817 liralık fatura çıkarıldı. 817 liralık fatura karşısında şaşıran vatandaş sayacın 1 senedir yanlış okuma yaptığını ifade etti ve şikâyette bulundu. Şikâyet sonrasında sevindirici haber KDK’dan geldi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda doğalgaz faturası 817 liradan 96 liraya düşürüldü.

1 SENE BOYUNCA YANLIŞ OKUMA YAPILMIŞ

İstanbul’dan başvuruda bulunan vatandaş, 2020 Kasım ve Aralık aylarına ait doğalgaz faturası gelmemesi üzerine ilgili kurum ile görüştüklerini ve yetkililerinin gelip sayacın bozuk olduğunu belirterek sayacı değiştirdiklerini belirtti. Evde iki kişi kaldıklarını ve çalıştıkları için evde bulunmadıklarını ifade eden başvurucu, sayaç değiştikten sonra 817 TL fatura geldiğini belirterek, konuyla ilgili şikâyet kaydı oluşturduğunu ve kendisine son 1 senedir sayacın yanlış okuma yapmış olması gerekçesiyle yüksek fatura geldiğinin yetkililer tarafından bildirildiğini söyledi.

Başvurucu, sayaç değişikliği sonrasında hesaplanan ortalama tüketim bedelinin normal olmadığını belirterek fazla gelen fatura bedelinin yeniden düzenlenmesi ve mağduriyetinin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu.

KDK DEVREYE GİRDİ, DOĞALGAZ FATURA BEDELİ DÜŞTÜ

Başvuruyu inceleyen Kamu Denetçiliği Kurumu, ilgili idare ile görüşmeler gerçekleştirdi. KDK’nın girişimleri sonucunda ilgili idare, şikayete konu olan 817 TL gelen fatura tutarını düzelterek 96,00 TL tutarında yeni fatura çıkarıldı ve böylece vatandaşın mağduriyeti giderildi. 

                                        

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...