Tgrt Haber

Doğalgaz yardımı ne kadar olacak? Bakan Yanık tüm detayları açıkladı

15 Ocak 2022 08:38
Doğalgaz yardımı ne kadar olacak? Bakan Yanık tüm detayları açıkladı
derya yanık,doğalgaz desteği,doğalgaz yardımı,ekonomi,pttkart

Milyonlarca aileye verilecek olan doğalgaz desteğinin ayrıntıları belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek miktarının 450 lira ile bin 150 lira arasında olacağını açıkladı. Bu destekler yılda iki kez verilecek ve vatandaşların hesabına yatırılacak.

Artan faturalar karşısında devlet dar gelirli aileleri gözetecek. Aile Bakanı, ihtiyaç sahiplerine yıllık 450 lira ile 1.150 lira arasında doğalgaz desteği sağlayacaklarını söyledi. Ödemeler PTT aracılığıyla verilecek. Doğalgaz yardım ödemesi mart ve ekimde iki taksitle yapılacak. Yardım miktarı, batı illerinde daha düşük olacak.

Türkiye gazetesinden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un habeine göre, doğalgaz desteğiyle ilgili detaylar netleşiyor. Bakanlığın üzerinde çalıştığı yardımla ilgili konuşan Bakan Yanık, hane başına yıllık 450 lira ile 1.150 lira arasında doğalgaz destek sağlanacağını söyledi.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Yardım almaya hak kazanan kişiye ödemelerin PTT kartı üzerinden yapılacağını belirten Bakan Yanık, “Kişi, faturasını götürerek, PTT’deki hakkıyla ödemesini yapmış olacak” dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE KADAR OLACAK?

Yapılacak yardım miktarının ne kadar olacağıyla ilgili bilgi veren Bakan Yanık, “Rakamlar da hemen hemen ortaya çıktı. Isıl haritaya göre değişen şekilde, hane başına ödeme yapacağız. Çünkü Erzurum’daki ısınma ihtiyacıyla, Ege Bölgesi illerindeki ısınma ihtiyacı aynı değil. Arkadaşlarımız bir ısıl harita çalıştılar ve bu, tamamen bilimsel bir çalışma. Buna göre hane başına yıllık 450 lira ile 1.150 lira arasında bir destek sağlayacağız” dedi.

DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Ödemelerin ne zaman yapılacağını da açıklayan Bakan Yanık, “Bu ödemeleri, iki eşit taksitle mart ve ekim aylarında yapacağız. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Bu, kömür desteği alanların iki katından fazla bir hane sayısı. Bu kapsamda senelik 3 milyar liralık bir destek vermeyi öngörüyoruz” diye konuştu. Kömür yardımının da yapıldığını aktaran Bakan Yanık, geriye dönük ödeme yapılmayacağını söyledi.

Doğalgaz yardımı ne kadar olacak? Bakan Yanık tüm detayları açıkladıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

KADINLARA ONLINE MAĞAZA KURULACAK

Bakan Yanık ayrıca kadın kooperatifleriyle ilgili de bilgi verdi. Bu konuda finans sağlayan değil organizasyonu yapan taraf olduklarını belirten Bakan Yanık, online satış sitesi çalışması yaptıklarını açıkladı. Kurulacak olan sitenin kadınların hizmetine sunulacağını belirten Bakan Yanık, “Diğer taraftan bir marka nasıl oluşturulur, hangi aşamaları takip eder, tescilden tekniğe kadar bütün bilgileri kadınlarımıza temin ediyoruz” dedi.

400’DEN FAZLA KOOPERATİF KURULDU

Bakan Yanık kooperatif çalışmalarının ciddi bir ivme kazandığını ifade etti. Bakan Yanık, 2020’de başlayan ve 2021’de yoğunluk kazanan çalışmalarla 400’den fazla yeni kooperatifin kurulduğunu söyledi.

Bakan Yanık açıklamalarında sosyal konulara da değindi. 81 ilde 81 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin bulunduğunu belirten Bakan Yanık, 2021 yılında bu merkezlerden 256 bini kadın, 23 bini erkek ve 17 bini çocuk olmak üzere 296 bin kişinin hizmet aldığını söyledi. Sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle birlikte toplam 149 kadın konukevinin bulunduğunu belirten Bakan Yanık “Yaşlı Destek Programı çerçevesinde de yerel yönetimlerle yaptığımız protokollerle destek veriyoruz. Örneğin haftada 1-2 gün temizlik, 1 gün market alışverişi gibi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...