Tgrt Haber
18 May 2022 10:31 - Güncelleme : 18 May 2022 10:39

Dolar 16 TL'ye koşuyor

Güncel para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının ardından yükselişini hızlandıran dolar yeni günde 16 TL’ye koşuyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Dolar 16 TL'ye koşuyor
dolar,fed,lira

10 günlük yükselişini aralıksız sürdüren dolar saat 10:20 itibarıyla 15.95 TL’den işlem görüyor. 15,82’ye düştükten sonra yeniden yükselişe geçen kur, 16’ya doğru gidiyor.

TL’nin ay başından bu yana dolar karşısındaki yüzde 7,5’a ulaşan değer kaybı artmaya devam ediyor. Dün akşam Fed Başkanı Jerome Powell bilanço küçültme ve faiz politikalarına dair açıklamalarda bulundu. Powell'ın sert mesajlar içeren konuşması sonrası ivme kazanan ABD Doları, Türk Lirası karşısında değer kazanımını yükseltiyor.

Piyasalarda yeni dış döviz kaynağı, arayışındaki Merkez Bankası son olarak bir düzenleme ile TL varlıkların teminat ağırlığını artırdı.

2022 yılı Para ve Kur Politikası metninde teminat havuzunda Türk lirası cinsi varlıkları destekleyici şekilde düzenlemeler yapılabileceğini ve APİ fonlama yapısında devlet iç borçlanma senetlerinin teminat olarak kullanımını artırıcı adımlar atılacağını duyuran TCMB Liralaşma Stratejisi çerçevesinde, Türk lirası cinsi varlıkların teminat sistemindeki ağırlığını artırıcı adım attı.

Euro/TL 16,70 lira alış ve 16,71 lira satış fiyatıyla işlem görürken dün dolar karşısında ivme kazanan İngiliz Sterlini'nde ise alış fiyatında 19,75 lira, satış fiyatında 19,77 lira seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...