Tgrt Haber

Dolar kaç TL? Savaş gölgesindeki gram altın ve dolar şubat ayı enflasyon rakamlarına odaklandı

03 Mart 2022 07:57 - Güncelleme : 03 Mart 2022 08:13
Dolar fiyatı Şubat ayı enflasyon rakamlarına odaklandı.

Gram altın ve dolar/TL kuru Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle hafta boyunca dalgalı seyrini korudu. Piyasalarda savaş gerginliği devam ederken dolar 14 TL seviyesininin üzerinden tutunmayı başardı. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve bölgesel gerginlikten destek bularak 850 - 870 aralığında fiyatlanıyor. Yatırımcılar savaş istikrarsızlığı devam ederken Şubat ayı enflasyon rakamlarına odaklandı. İşte Şubat ayı enflasyon rakamları öncesi piyasalarda son durum…

Dolar fiyatı Şubat ayı enflasyon rakamlarına odaklandı.

Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle 14 TL bandını aşan dolar zaman zaman eski konumunu test etse de piyasalardaki oynaklık devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş savaş döneminde dolar yükselir veya düşer yorumları yapmanın neredeyse imkansız olduğunun altını çizdi. Gerginlik tırmandıkça sağlık fiyatlamanın devam edeceğine işaret eden İslam Memiş şubat ayı enflasyon rakamlarının dolar ve altın fiyatına etkisini değerledirdi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Rusya Ukrayna savaşı 8.gününde sıcak çatışmalar ve patlama sesleri ile devam ediyor. Avrupa Birliği başta olmak üzere ABD ve Batılı ülkelerden arka arkaya ağır ekonomik yaptırımlar açıklanmaya devama ederken altın piyasalarında tansiyon sürüyor. Küresel atın fiyatları ve jeopolitik gerginlik nedeniyle yükselişini sürdüren gram altın dolar/TL kurundan da destek alarak 870 TL kapısında bekliyor. Savaş gerinliği devam ederken ''Gram altın ne kadar?'' sorusu gündeme geldi.

3 Mart Perşembe gram altın 869 TL üzerinden işlem görüyor.

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

Dolar kaç TL? Savaş gölgesindeki gram altın ve dolar şubat ayı enflasyon rakamlarına odaklandı

ENFLASYON RAKAMLARI ÖNCESİ DOLAR KAÇ TL?

Savaş fiyatlaması ile 14 TL sınırını aşan dolar savaş öncesi konumu 13,80’i test etse de Şubat ayı enflasyon rakamları öncesi çıkışını koruyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar tahmini yapmanın savaş fiyatlamasından neredeyse imkansız olduğunu ifade ederken ''13,80 üzeri devam ederse 14’lü rakamları konuşabiliriz'' ifadelerini kullandı.

CANLI DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

Al sat yapmanın bu dönemde yatırımcıyı zarar uğratacağının altını çizerken gerginlik devam ettikçe sağlıksız fiyatlama da devam edecek dedi. İslam Memiş piyasalardaki istikrarsızlıktan zararlı çıkmamak için sepet yapmanın önemine dikkat çekti. Peki Şubat ayı enflasyon rakamları öncesi dolar kaç TL?

3 Mart Perşembe dolar 14,02 TL seviyesinden işlem görüyor.

ŞUBAT AYI ENFLASYON RAKAMLARI DOLAR FİYATINA NASIL ETKİ EDER?

Şubat ayı enflasyon oranları TÜİK tarafından açıklanacak. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Şubat ayı enflasyon tahmini hakkında sorulan sorulara ''Yüksek enflasyonun nedeni; maliyet artışları, enerji krizleri, döviz kurundaki ataklar… Bunların enflasyon rakamlarına etkisini daha yeni yeni görüyoruz. Petrol fiyatlarındaki maliyet artışı enflasyon rakamlarını etkiliyor. Ocak, şubat ve mart aylarında enflasyon rakamları yüksek gelmeye devam edecek'' dedi.

Memiş yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada enflasyon rakamlarının yüksek geleceğine işaret etti. İslam Memiş tüm dünya ülkelerinin ekonomi anlamında ciddi bir tahribat altında olduğuna dikkat çekerken ''Küresel olarak yüksek enflasyon insanları fakirleştiriyor. Mutlaka bir soluklanma ve normalleşme dönemi gerekiyor. Önümüzdeki aylardan itibaren piyasalarda normalleşme, soluk alma, es verme dönemi oalbilir. Ancak devamına baktığımızda farklı senaryolarla karşı karşıya kalabiliriz'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...