Tgrt Haber
13 Ocak 2022 12:54

13 Ocak dolar kaç TL oldu? Euro ve sterlin ne kadar? Dolar kurunda son durum...

"13 Ocak dolar kaç TL, dolar ve euro kurunda son durum nedir?" sorularının cevabı milyonlarca vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. Doların yeni yıla yükselişle başlaması ve yaşanan dalgalanmalar sebebi ile geçtiğimiz yıl 18 TL'ye kadar yükselmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar ile birlikte düşüş yaşamıştı. Yeni yıl ile birlikte, tekrar başlayan yükseliş her geçen gün merak edilirken, 13 Ocak dolar kaç TL, döviz kurunda son durum haberimizde...

13 Ocak dolar kaç TL oldu? Euro ve sterlin ne kadar? Dolar kurunda son durum...
dolar,euro,sterlin,islam memiş,döviz,13 ocak dolar,tl

Dolarda yaşanan hareketlilik beraberinde birçok soruyu da getiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar ile birlikte Kur Korumalı TL Mevduat sistemi sayesinde dolar yıl sonunda 10 TL seviyelerini görmüştü. Yeni yıl ile tekrar yükselişe geçen dolardaki yükseliş an be an vatandaşlar tarafından takip edilirken; 13 Ocak sabahında Dolar/TL paritesinde yüzde 0,70'lik yükseliş söz konusu oldu. İşte, 13 Ocak dolar, euro, sterlin fiyatlarında ve döviz kurunda son durum...

13 Ocak dolar kaç TL oldu? Euro ve sterlin ne kadar? Dolar kurunda son durum...

13 OCAK DOLAR KAÇ TL?

Ocak ayının ikinci haftası tamamlanırken, dolardaki yükseliş devam ediyor. Kur Korumalı TL teşvik paketi sayesinde 10 TL seviyelerine gerileyen dolar, yeni haftada 14 TL sınırında seyretti. 13 Ocak sabahı itibari ile yüzde 0,70 değer kazanan dolar, öğle saatleriyle birlikte 13,63 TL oldu. 

Meydana gelen bu yükselişin ardından analistler, hem küresel hem de yurt piyasasında enflasyonun etkisini sürdürdüğünün altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise dövizdeki dalgalanmalara dair “Kurdaki müsilajı temizlediğimiz gibi enflasyondaki müsilajı da en kısa sürede ortadan kaldıracağız.” açıklamasında bulundu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte şirket ve kurumlar da artık döviz hesabını TL mevduatına dönüştürebilecek. İlaveten, tüzel kişiler de 6 ay ya da 1 yıl vadeli TL mevduat hesabı açabilecekler.

13 Ocak dolar kaç TL oldu? Euro ve sterlin ne kadar? Dolar kurunda son durum...

13 OCAK  EURO KAÇ TL?

Haftanın son işlem günü yaklaşırken, yeni yıl itibari ile başlayan dalgalanmalar devam ediyor. Euro, geçtiğimiz haftayı 15,30 TL ile kapatırken; yüzde 0,61 yükselen euronun bugünkü alış kuru 15,6555 TL, satış kuru ise 15,6745 TL'dir.

13 Ocak dolar kaç TL oldu? Euro ve sterlin ne kadar? Dolar kurunda son durum...

13 OCAK STERLİN KAÇ TL? | ALTINDA SON DURUM

Dolar/TL kurunda meydana gelen dalgalanmaların 3 ay boyunca devam edeceğini ve önümüzdeki aylarda turizme bağlı olarak ülkeye döviz girdisinin meydana geleceğini hatırlatan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu girdinin Merkez Bankası’nın elinin rahatlayacağına işaret ettiğinin altını çizdi.

2022 yılında en çok kazandıranının ne olacağını merak eden vatandaşlar,cevap olarak dolar ve İngiliz Sterlini cevabını alıyor. İslam Memiş ise bu durumu şöyle özetliyor:

''Bugüne bile bakıldığında İngiliz Sterlini/TL kurunda artış yaşanıyor. 2022’de 1 İngiliz Sterlini TL karşılığında parite destekli fiyatı 28-30 TL’ye kadar çıkabilir. Birleşik Krallık, Avrupa Birliği'nden ayrıldı. Bu yüzden İngiltere’de enflasyon az hissediliyor.”

13 Ocak Perşembe günü itibari ile, sterlinde yüzde 0,77'lik bir artış gözlenirken; bugün sterlin 18,1963 TL'den alınıp 18,3666 TL'den satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...