Tgrt Haber

Dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

09 Aralık 2021 11:59
Dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?
dolar,merkez bankası,euro,faiz

Dolar fiyatı Merkez Bankası faiz kararı öncesi merak ediliyor. Eylül ayından bu yana uygulanan faiz indirimi nedeniyle dolar geçtiğimiz hafta 14 TL sınırından döndü. İslam Memiş dolar tahmini yaparken haftanın sakin geçeceğinin altını çizdi. Peki dolar kaç tl?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz'' dedi. Erdoğan, dolar kuru üzerinden ekonomiye yapılan saldırılara karşı da kararlı olacakları belirtti. Açıklamanın ardından dün dolar yüzde 2’ye yakın değer kazanarak 13,81’e kadar yükseldi. İşte 9 Aralık Perşembe euro ve dolar fiyatı. 

DOLAR KAÇ TL? 

Türk lirasının reel değerini gösteren gösterge tüm zamanların en düşük seviyesine indi. Piyasalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve Kasım'da çekirdek TÜFE'nin kısmi gerileme göstermesi nedeniyle Merkez Bankası'nın 16 Aralık'ta yapılacak yılın son PPK toplantısında da faiz indirmesini bekliyor. Peki dolar kaç TL? 

9 Aralık Perşembe dolar 13,77 TL’den el değiştiriyor. 

OMICRON VARYANTININ DOLAR FİYATINA ETKİSİ 

Küresel ekonomide Omicron varyantı endişesi ve yüksek enflasyon baskısı sürerken Dolar/TL kuru da merak konusu oldu. Küresel piyasalar Covid-19’un diğer varyantlarından daha bulaşıcı ve tehlikeli olan Omicron varyantından ve aşıların koruyuculuk oranlarından gelecek haberlere odaklandı. Pfizer CEO’su Biontech aşısının 3.dozunun varyant üzerinden koruyucu etkiye sahip olduğunu belirtti ve 2022 Mart ayından aşı revizesi yapacaklarını söyledi. Küresel piyasalarda aşı iyimserliği devam ediyor.

Dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLACAK? 

Dolar Merkez Bankası faiz kararının açıklanacağı PPK toplantısına odaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar/TL kuru hakkında ''Şu anda Merkez Bankamız birçok ülkenin Merkez Bankalarıyla da dayanışma içerisinde. Onlarla da birçok görüşmeler yapılıyor. Buralardan da tabi çok daha büyük güç kaynaklarını inşallah elde edecektir. Bizim bu noktada da herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Ben bu kur ataklarını da tersine çevireceğimize inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi, inşallah bu da bizi teğet geçecektir. Bunu herkes böyle bilsin'' açıklamalarından bulundu. Merkez Bankası faiz kararı 16 Aralık Perşembe günü yapılacak Para Politikaları Toplantısı (PPK) sonrasında belli olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...