Tgrt Haber

Dolar ve altın için alım mı yoksa satım seviyesi mi? İslam Memiş yorumladı

08 Mart 2022 13:33 - Güncelleme : 08 Mart 2022 14:29

Para ve altın piyasaları haftanın ikinci gününe topyekun bir yükseliş yönlü hareketle başladı. Peki dolar ve altında yükseliş devam edecek mi? Dolar alma mı yoksa satmam mı seviyesinde? TGRT Haber’de para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 13. gününde para ve altın piyasalarında topyekun yukarı yönlü hareketler yaşanıyor. Altın, dolar, Euro, borsa, kripto paralar ve İngiliz Sterlini yükselişe geçti. Peki piyasaların seyri hangi yönde ilerleyecek? Özellikle doların ve altının yükselişi devam edecek mi? 3-4 ay önce yüksek fiyatlardan dolar alanlar için satma zamanı mı? TGRT Haber’de para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

ALIM SEVİYESİ DEĞİL

Doların 14.50 TL seviyesini gördüğünü belirten Memiş, dönem denem kar satışlarının olabileceğine dikkat çekti. “Dolar alım için uygun bir seviye değil" diyen Memiş, beklemenin daha doğru bir karar olabileceğini kaydederek şunları söyledi: “3-4 ay öncesinden yüksek fiyatlardan almış dolarınız varsa şu an Euro/dolar paritesi ve dolar/Sterlin paritesi dip seviyelerde. Bu pariteleri değerlendirerek maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.”

VARİLİN FİYATI 2 YA DA 3 KATINA ÇIKABİLİR

Piyasalarda Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımların içine enerjinin de dahil edileceğine dair dedikoduların olduğunu söyleyen Memiş, Rus petrolünün yasaklanması durumunda dünya ekonomilerindeki tüm dengelerin bozulacağını söyledi. Bu durumda petrol fiyatlarının fahiş bir şekilde artacağına dikkat çeken Memiş, böyle bir hamleyi beklemediğinin altını çizerek konuşmasına şöyle devam etti: “Böyle bir durum gerçekleşirse varilin fiyatı 2 ila 3 katını bulabilir. Bu da finansal piyasaların çöküşü anlamına gelir. Turizmden tutun tarım fiyatlarına kadar önü alınamayacak bir kaos ortaya çıkabilir. Bu ihtimali zayıf görüyorum.”

Dünya genelinde enflasyonun artacağını kaydeden Memiş, pek çok ülkenin savaşı enflasyonun artışında bahane olarak kullanacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...