Tgrt Haber
25 Haziran 2021 09:24

Dolar ve euroda fırtına sonrası sakinlik

Haftanın son işlem gününde dolar ve euro fiyatları yatay seyrediyor. Dolar/TL 8,68, euro/TL ise 10,39 civarında değerleniyor.

Dolar ve euroda fırtına sonrası sakinlik
dolar fiyatı,euro fiyatı,türk lirası

Hafta içerisinde 8.78’den 8.60 seviyesine gerileyen dolar/TL’de oklar dün piyasaların kapanışına doğru yeniden yukarı döndü. Dolar fiyatları 8,70'in hemen üzerinde günü tamamladı.

Haftanın son işlem gününde dolar/TL 8,68, euro/TL ise 10,39’dan işlem görüyor.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın daha sonra yakın zamanda faiz artırımı yapılmayacağına dair açıklamaları tahvil ve hisse piyasalarını yatıştırdı ancak dolar kazanımlarını korudu. İşlemciler yine de enflasyon, beklentilerden daha fazla artarsa faiz artırımına gidileceğinden endişe duyuyorlar.

Geçen hafta Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları piyasa tarafından şahin tonda değerlendirilmiş, gelişmekte olan ülke para birimleri dolara karşı değer kaybetmişti. Dolar/TL hafta başında 8,80'e dayanarak son haftaların en yüksek seviyesine gelmişti.

FED YETKİLİLERİN AÇIKLAMALARI ODAKTA

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de kişisel gelir ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini aktaran analistler, devam eden Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nden ve Fed yetkililerinden gelecek açıklamaların da gündemin odağında bulunduğunu kaydetti.

Bugün açıklanacak veriler

10:00 TÜİK motorlu kara taşıtları istatistikleri

10:00 Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın Gaziantep İş Dünyası ile bir araya gelecek

11:00 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mayıs ayı için yabancı ziyaretçi sayılarını duyuracak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...