Tgrt Haber

Dolar yükseliyor: BDDK sonrası gerileyen döviz kurları atağa kalktı

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
28 Haziran 2022 10:44 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 10:49
Dolar yükseliyor: BDDK sonrası gerileyen döviz kurları atağa kalktı
dolar

BDDK’nın kredi düzenlemesi ile Türk Lirasının değer kazanması sonucu döviz kurlarında sert gerileme sonrası oynak hareketler devam ediyor. Dolar ve Euro piyasanın ilk saatlerinde artış gösterdi. İşte güncel döviz fiyatlarında son durum…

Ekonominin Türk Lirasının değerini artıran hamleleri devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), ticari kredilere getirdiği düzenleme sonrası geçen haftanın kapanışında hızla düşen döviz yeni haftada yüksek oynaklık gösteriyor.

Dün 16,10 TL’ye kadar düştükten sonra 16,54 TL’de günü kapatan dolar bugün 16,57 TL’den günü açtı. Saat 10,45 itibarıyla dolar 16,63 TL’ye çıktı.

Güne başlangıçtan itibaren sert satışların ve kademeli artışların görüldüğü dolar kurunda yön yukarıyı gösteriyor. Euro da da yükseliş benzer şekilde devam ediyor. Dün 17,01 TL'yi gördükten sonra 17,52 TL'den kapanan Euro/TL ise bugün 17,60 TL'nin üzerinde.

DOLAR BASKILANIYOR

BDDK kararıyla büyük şirketlere döviz varlıklarını artırma için TL cinsinden yeni nakdi ticari kredi kullanımı sınırlandırıldı. Atılan yeni liralaşma hamlesiyle Türk Lirası yükseldi.

İşte son durumda döviz kurları

DOLAR 16,63 TL

EURO 17,61 TL

CANLI DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...