Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 09:25

Dolarda gerileme artık mümkün değil mi? Uzmanlar açıkladı

Dün açıklanan TCMB’nin faizleri yüzde 19’da sabit tutması kararının ardından 8,50 seviyesine gerileyen dolar bu sabah yönünü yukarı çevirerek 8,57 liradan işlem görüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Hem uluslararası hem de gelişen piyasalarda doların değer artışını devam ettireceği bir süreç olacak. Bugünkü ekonomik koşullarda düşük bir kur görme ihtimalimiz her geçen gün zayıflamaya devam ediyor” dedi.

Dolarda gerileme artık mümkün değil mi? Uzmanlar açıkladı
dolar,euro,döviz,türk lirası

Delta varyantının oluşturduğu ekonomik belirsizlik piyasalar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. 

Hafta boyunca 8,65 civarında değerlenen dolar fiyatları gün içerisinde TCMB'nin ağustos Para Politikası Kurulu toplantısından önce 8,55 seviyelerine kadar çekilmişti.

TCMB’nin politika faizinde bir değişikliğe gitmediğini açıklamasının ardından kur, dolar endeksindeki gerilemenin de etkisiyle 8,50 seviyelerine geriledi.

Dolarda gerileme artık mümkün değil mi? Uzmanlar açıkladı

Perşembe gününü 8,54 liradan tamamlayan dolar, haftanın son gününde 8,57 seviyelerinde değerleniyor.

Euro/TL ise 10,06 - 10,07 aralığında işlem görüyor.

Dolarda gerileme artık mümkün değil mi? Uzmanlar açıkladı

“DÜŞÜK BİR KUR GÖRME İHTİMALİMİZ YOK”

Dolar fiyatlarındaki gerilemenin sebeplerini ve önümüzdeki günlerde kurdaki hareketin ne yöne olacağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Amerika’da açıklanan enflasyon verisinin ardından dolar endeksi 93 bandının altına sarktı. Aslında küresel piyasalarda da dolar bir miktar değer kaybetti. Dolar bu hafta hafif satıcılı seyrini koruyabilir. Önümüzdeki haftadan itibaren dolar endeksinin yeniden yükseleceğini kuvvetli görüyorum. Çünkü Fed üyeleri tarafından şahin tonda faiz artırımını destekleyecek açıklamalar gelme devam ediyor. Bu da gelişen ülkelerde doların yükselişini destekler. Zaten yıl sonu ile alakalı ‘yükseliş’ beklentimiz değişmedi. Hem uluslararası hem de gelişen piyasalarda doların değer artışını devam ettireceği bir süreç olacak. Bugünkü ekonomik koşullarda düşük bir kur görme ihtimalimiz her geçen gün zayıflamaya devam ediyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...