Tgrt Haber
04 Haziran 2021 15:04

Doların yükseliş sebebi panik!

Dolarda çift haneli rakamlar konuşulmaya başladı. Vatandaş yastık altı birikimlerini dolara yatırırken, yabancı yatırımcı kaçıyor. Peki dolar neden yükseliyor? Altın ve para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber izleyicileri için açıkladı.

Doların yükseliş sebebi panik!
dolar,,ekonomi,,dolar tl,,dolar fiyatı,,döviz fiyatları,

Son günlerde dolar kuru yükselişe geçti. Çift haneli rakamlar konuşulmaya başladı. Peki dolar neden yükseliyor? Altın ve para piyasaları Uzmanı İslam Memiş TGRT Haber izleyicileri için açıkladı.

DOLARIN YÜKSELİŞ SEBEBİ: KORKU VE PANİK

Doların yükseliş nedeninin korku ve panik olduğunu belirten Memiş, şunları söyledi;

"Korku ve paniğin Dolar tarafında tekrar çift haneler konuşuluyor. Yastık altı dolara çevriliyor korku ve panik yapmadan süreci izlemek lazım. Yöneticiler şeffaf olmalı icraat gelmeden yabancı yatırımcıları kaçırıyoruz. Yerli yatırımcılar da yabancı para birimlerindeki mevduatlarını artıyorlar. Bu da doların doğal artışından hariç insanların korku ve panikle dövize yönelmesiyle yükselişe neden oluyor"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...