Tgrt Haber
21 Aralık 2021 10:33

Döviz bürolarında dolar fırsatçılığı: 2 lira farkla bozuyorlar

Dolar kurunda yüzde 40'lara varan düşüş sonrası döviz bürolarına akın eden vatandaşlar panodaki alış satış rakamlarını görünce şoka uğradı. Fırsatçılığın bu kadarına da pes dedirten döviz bürolarının kurlarda alış-satış fiyat farkının 3 TL'ye kadar çıktığı görüldü.

Döviz bürolarında dolar fırsatçılığı: 2 lira farkla bozuyorlar
DOLAR,döviz

Hafta içi her gün TGRT Haber’de yayınlanan "Cem Küçük ile Günaydın Türkiye" programında döviz bürolarının dolar bozdurma oyunu gözler önüne serildi.

“Günaydın Türkiye" programının sunucusu ve Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Kapalıçarşı’da döviz kurlarının alış ve satış rakamları arasında 2 TL’lik fark olduğunu belirtti. Sabah saatlerinde doların alış fiyatının 10,05 lira olduğunu, satışın ise 12,85 seviyesinde bulunduğunu ifade etti. Euroda ise bu fark 3 TL’ye kadar yükseldi.

Dolar kurunun 18 TL'yi, euronun ise 20 TL'yi geçmesinin ardından hükümet dün akşam harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'TL mevduatına kur farkı' düzenlemesiyle Türk Lirası'nda değer kazancı yüzde 40'lara yükseldi.

Döviz bürolarında dolar fırsatçılığı: 2 lira farkla bozuyorlar

BİR GECEDE BOZDURULAN DÖVİZ MİKTARI 1 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik önlemler paketi ardından bankalarda 1 milyar doların bozdurulduğunu açıkladı. Çakar Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi düzeni ardından "Vade sonundaki faizli bakiyenizle o günkü kur seviyesinde paranızın geldiği noktada hangisi yüksekse onu alacaksınız. Vade sonundaki faizli bakiyenizle o günkü kur seviyesinde paranızın geldiği noktada hangisi yüksekse onu alacaksınız” açıklamasına yer verdi.

Dolar bu sabah 11 lira seviyelerine kadar çekilirken, euro ise 13 lira seviyelerinden işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...