Tgrt Haber

Döviz kurları peş peşe rekor kırdı: İşte seçim atmosferinde kurlarda son durum

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
04 Nisan 2023 14:18 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 14:23
Döviz kurları peş peşe rekor kırdı: İşte seçim atmosferinde kurlarda son durum
dolar,döviz kurları,tl

Dolar endeksi ABD’de gelen zayıf imalat sektörü verilerine bağlı olarak küresel piyasalarda iki ayın en düşük seviyelerine geriledi. Fed faizlerinde yavaşlamaya gidileceğine dair beklentiler endeksin düşmesine yol açarken yurt içinde döviz kurları rekor üzerine rekor kırdı. Dolar güne 19,22 TL seviyesinde başlarken euro 21 TL, sterlin 24 TL oldu.

ABD imalat sektöründen gelen zayıf verilerle beraber Fed faiz artışlarının sona ereceği beklentisi dolar endeksini 101 seviyelerine kadar düşürdü. Yüzde 0,22 değer kaybı yaşayan dolar, son iki ayın en düşük değerlerini test etti. Yurt içi piyasalarda ise döviz piyasalarında yukarı yönlü hareketler devam ediyor. 

DOLAR ENDEKSİNDE GÜÇSÜZ GÖRÜNÜM

Petrol kesintisi haberleri piyasalarda taşları yerinden oynatırken petrol fiyatları geçtiğimiz haftalarda sert artışlar yaşadı. ABD’den gelen zayıf imalat verileri ile küresel piyasalarda toparlanma gözlenirken dolar endeksi 2 ayın en büyük düşüşlerinden birini yaşadı. Dolar endeksindeki güçsüz görünüm piyasaların sakin seyretmesini sağlarken yurt içinde borsada geri çekilmeler devam ediyor. 

FED POLİTİKALARI BELİRSİZ

Analistler, dünya genelinde yavaşlayan ekonomik aktivite ve artan petrol fiyatlarının enflasyonla mücadeleyi sekteye uğratabileceği endişesiyle varlık fiyatlarının yön bulmakta zorlandığını söyledi. Dün St. Louis Fed Başkanı James Bullard, özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki artışın enflasyonu düşürme işini şimdilik daha da zor bir hale getirdiğini belirterek, bu durumun uzun süreli etkisinin olup olmayacağının henüz bilinemeyeceğini kaydetti. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek toplantıda yüzde 58 ihtimale 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, son gelişmelerin ardından para piyasalarında bu adımın Banka'nın son faiz artışı olacağı tahmin ediliyor.

YURT İÇİNDE DÖVİZ ARTIYOR

Küresel piyasalardaki hareketliliklerin yanı sıra Türkiye’nin resmen seçim sürecine girmesi de döviz kurlarında grafiğin yukarı yönlü hareket etmesine neden oldu. Beklentilerin altında kalmasına rağmen hala yüksek seyreden enflasyon verileri ise yatırımcıların altın ve döviz alımlarını arttırıyor. Dolar/TL kuru 19,22 seviyelerinde hareket ederken sterlin/TL 24, euro/TL 21 lira oldu.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...