Tgrt Haber
06 Eylül 2021 11:46

Döviz ve altın borçları için 'kademeli azaltma'

Orta Vadeli Program'a göre, yurt içi döviz ve altın cinsi borçlanmaların ise piyasa koşulları çerçevesinde kademeli olarak azaltılması hedefleniyor.

Döviz ve altın borçları için 'kademeli azaltma'
OVP,

Merakla beklenen ekonominin yol haritasını belirleyecek 2022-2024 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program açıklandı.

OVP’ye göre stratejik ölçütler çerçevesinde yürütülen politika kapsamında iç borçlanmanın ağırlıklı olarak Türk lirası cinsinden yapılması planlanırken, yurt içi döviz ve altın cinsi borçlanmaların piyasa koşulları çerçevesinde kademeli şekilde azaltılması öngörülüyor.

GSYH’ye oranla merkezi yönetim bütçe açığının 2022 yılında yüzde 3,5, program dönemi sonunda ise yüzde 2,9 olarak gerçekleşeceği öngörülürken faiz dışı dengenin 2022 yılında yüzde 0,5 açık vereceği, program dönemi sonunda ise yüzde 0,3 gazlaya döneceği öngörülüyor.

İÇ BORÇLANMADA AZALMA

Daha önce yayınlanan Mayıs-Temmuz dönemini kapsayan iç borçlanma stratejisinde Haziran ayında 33,8 milyar TL'lik borçlanma öngörülürken son programda bu tutar 28 milyar TL olarak belirlenmişti. Son programda Haziran ayında toplam 31,7 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 28 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması öngörülmüştü.

Temmuz ayında toplam 53 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 52 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması programlanırken Ağustos ayında toplam 10,1 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 16 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması hedeflenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...