Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 09:26

Döviz ve altın piyasalarında günün rakamları

Birçok yatırımcının yakından takip ettiği dolar, euro ve altın fiyatları 12 Temmuz günü de merak ediliyor. İşte yeni günün rakamları…

Döviz ve altın piyasalarında günün rakamları
dolar,gram altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını,bilezik,euro,türk lirası

Yaklaşık 1 aydır 8,70 etrafında dar aralıklarda hareket eden dolar fiyatları geçtiğimiz haftayı da durgun geçirmesinin ardından, sakin seyrini korumaya devam ediyor. Son kapanışta 8,65 seviyelerinde bulunan dolar/TL yeni haftanın ilk sabahında 8,65-8,66 civarında seyrediyor.

Euro/TL ise 10,30 altındaki seviyesini koruyarak 10,28 TL’den satılıyor. Cuma günü kapanışta euronun satış fiyatı 10,28 lira olmuştu.

Dolar/TL 2021 Mart ayının sonlarına doğru 8,80 seviyelerini görmüştü. Öte yandan Türk Lirası, 2021 yılının başından beri dolar karşısında yüzde 14,3 oranında bir değer kaybı yaşadı. 

ALTINDA DELTA VARYANTI ENDİŞESİ

Delta varyantında artan vaka sayılarının ekonomik toparlanmayı sekteye uğratacağı endişesi altın fiyatları üzerinde etkili oluyor. Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükselişle 508 TL’ye kadar tırmanan gram altın, haftanın ilk gününde 501 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın 822 liradan, Cumhuriyet altını 3,383 liradan, 18 ayar bileziğin gramı 367 liradan, 22 ayar bileziğin gramı ise 458 liradan alıcı ile buluşuyor.

Döviz ve altın piyasalarında günün rakamları

Geçen hafta Fed tutanakları öncesi 1.818 dolara kadar tırmanan ons altın, tahvil faizlerindeki yükselişle yeniden 1.800 doların altına gerilemişti. Perşembe günü dalgalı bir seyir izleyen ons altın, haftayı 1.800 doların üzerinde kapatmıştı. Ons altın, yeni haftaya delta varyantı endişeleriyle beraber 1.800 dolar civarında başladı.

PETROL HAFTAYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Global büyümede yavaşlamaya yönelik endişelerin, arzda sıkılaşlaşma beklentilerine üstün gelmesinin etkisi ile petrol fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. 
ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 75,37 dolar seviyesine kadar gerilemenin ardından Cuma gününe göre 12 cent düşüşle 75,43 dolar seviyesinden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 6 cent düşüşle 74,50 dolar/varilden işlem görüyor.

Döviz ve altın piyasalarında günün rakamları

Analistler, Ağustos-Aralık döneminde OPEC+'nın petrol arz miktarının ne olacağına yönelik belirsizlik devam ettikçe petrol fiyatlarının dalgalı bir seyir izlemeye devam edeceğini öngörüyorlar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...