Tgrt Haber
09 Haziran 2023 15:29 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 15:33

Dünyada enflasyon, Çin’de deflasyon: Gözler PBOC’nin kararında

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin, Avrupa ülkeleri ve ABD enflasyonla savaşırken tam tersi bir durum yaşıyor. Ülkede açıklanan mayıs ayı TÜFE rakamlarına göre ekonomi deflasyon tehlikesiyle karşı karşıya.

Dünyada enflasyon, Çin’de deflasyon: Gözler PBOC’nin kararında
çin,enflasoyn

Çin'de enflasyon mayısta düşük seviyelerde kaldı. Bu enflasyona karşı olumlu bir durum olarak algılansa da ileri boyutlara varması halinde ekonomilerde çeşitli sorunlara neden olabiliyor. 

ÇEKİRDEK ENFLASYON 0,2

Çin’de açıklanan mayıs ayı çekirdek enflasyon (CPI) verisi beklenti yüzde 0,2’yi karşılarken; yüzde -3,6’dan yüzde -4,3’e gerilemesi beklenen PPI yüzde -4,6 olarak açıklandı. CPI detaylarına baktığımızda MoM değişim yüzde -0,2, çekirdek yüzde 0,6 artarken mal enflasyonu yüzde 0,3 geriledi.

Dünyada enflasyon, Çin’de deflasyon: Gözler PBOC’nin kararında

ÇİN MERKEZ BANKASI KARARI BEKLENİYOR

Ancak hizmet enflasyonunda yüzde 0,9 artış oldu. Veriler açılma sonrası hızlanan bir ekonomiden ziyade dezenflasyon & deflasyon yolunda bir ekonomiye işaret ediyor. Uzmanlara göre, kaçınılmaz olarak Çin Merkez Bankası (PBOC) faiz indirimi spekülasyonları artacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...