Tgrt Haber
08 Mart 2022 10:23 - Güncelleme : 08 Mart 2022 10:53

Yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği verilecek

Boş bırakılan atıl arazilere hibe müjdesi geldi. Hububat, baklagil ve yağlı tohum ekilmesi halinde bakanlık geri ödemesiz destek verecek. Karar cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle arz sorunu yaşanan ve fiyatı artan tarımsal ürünleri kapsayan önemli bir karar alındı.
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle arz sorunu yaşanan ve fiyatı artan tarımsal ürünleri kapsayan önemli bir karar alındı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gıda fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Savaşın gıdadaki olumsuz etkisine karşı hükümet harekete geçti. Cumhurbaşkanı kararıyla ekilmeyen arazilerde, yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği verilecek.

Moskova-Kiev hattındaki savaş, tarım ürünlerinin önemini arttırdı. İthalatın azaltılması ve Türkiye’deki üretimin artırılması için yeni önlemler alınıyor. Boş bırakılan atıl arazilere hibe müjdesi geldi.

Bu kapsamda; hububat, baklagil ve ayçiçeği, kanola, soya, aspir gibi yağlı tohumlu bitki üretimi yapanlara hibe desteği verilecek.

Karar, Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlandı. Boş bırakılan, atıl durumda olan veya nadasa bırakılan arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Üretim yapanlar, Tarlalarını ekenler kamu tarafından desteklenecek. Hibe projesi 2022 yılı için uygulanacak. Projenin toplam bütçesinin yüzde 75’i bu program için kullanılacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...