Tgrt Haber

Ekmek fiyatına zam yapıldı! Ekmek ne kadar oldu? İşte yeni fiyatlar

12 Kasım 2021 14:46
Ekmek fiyatına zam yapıldı! Ekmek ne kadar oldu? İşte yeni fiyatlar
ekmek,zam

Ekmeğe uzun zamandır yapılmak istenen zam için somut adım atıldı. Buna göre İstanbul'da İTO'ya bağlı fırınlarda 230 gram ekmeğin fiyatı 2,5 TL oldu.

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 230 gram ekmeğin fiyatı 2,5 TL oldu. İstanbul'da daha önce 220 gram ekmeğin fiyatı 2 TL idi. Yeni tarife, dün yapılan İTO Kasım ayı meclis toplantısında kabul edildi. Buna göre, İstanbul'da 1 kilogram ekmeğin azami fiyatı 10,87 TL olarak belirlendi.

"ZAM, MALİYETLERİN ALTINDA"

Ekmek zammıyla ilgili açıklama, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan gelmiş, herkesin merak ettiği ekmek zammına dair genel durumu özetleyen Balcı, "ekmeğe ne kadar zam gelecek?" sorularını yanıtlamıştı.

Balcı, "Zam, maliyetlerin altında" diyerek esnafın mağdur olmaması için zam yapılması gerektiğinin altını çizerek, “Ülke genelinde ekmeğin kilo fiyatının artacağını vurgulayan Balcı, “Fırıncı esnafının nefes alabilmesi için ve bu artışın tüketici halkı göz önüne alarak ülke genelinde 10 lira olan ekmeğin kilogram fiyatının 12 liranın üzerinde olmaması için bir karar aldık” demişti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...