Tgrt Haber
24 Nisan 2024 16:15 - Güncelleme : 24 Nisan 2024 16:19

Ekonomik tedbirler TBMM'ye yansıdı! Menü sade, lüks araç yerine otobüs tercih edildi

Tasarruf tedbirleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kendini gösterdi. Başkan Numan Kurtulmuş'un talimatıyla 23 Nisan Özel Resepsiyonu sade bir menüyle düzenlendi. Meclis başkanı, divan heyeti ve vekiller de programlara lüks makam araçları yerine otobüsle hep birlikte gitti.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthber.com.tr
Ekonomik tedbirler TBMM'ye yansıdı! Menü sade, lüks araç yerine otobüs tercih edildi

Ekonomik tedbirler TBMM’ye de yansıdı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş talimat verdi. 23 Nisan Meclis Özel Resepsiyonu şatafattan uzak sade bir şekilde düzenlendi.

RESEPSİYONDA ET YEMEKLERİ SERVİS EDİLMEDİ

Resepsiyonun menüsü dikkat çekiciydi. Geçtiğimiz yıllarda menüde yer alan, döner, kebap, kuzu kızartma gibi et yemeklerine bu yıl menü de yer verilmedi.

Davetliler zeytinyağlı enginar, kısır, patlıcan dolma gibi hafif yemeklerle ağırlandı. Küçük kanepelerle birlikte birkaç çeşit tatlı da resepsiyon menüsünde kendine yer buldu.

Ekonomik tedbirler TBMM'ye yansıdı! Menü sade, lüks araç yerine otobüs tercih edildi - 1. Resim

LÜKS ARAÇLARI BIRAKTILAR OTOBÜSLE GİTTİLER

Tasarruf önlemleri makam araçlarına da yansıdı. Başkan kurtulmuş ve beraberindeki başkanlık heyeti, lüks araçları bıraktı. Başkentin farklı noktalarındaki etkinliklere otobüsle katıldı.

Ekonomik tedbirler TBMM'ye yansıdı! Menü sade, lüks araç yerine otobüs tercih edildi - 2. Resim

Milletvekilleri, grup başkanvekilleri ve divan üyeleri, tek bir otobüsle seyahat etti. 30 yakın protokol üyesi Anıtkabir, Birinci Meclis ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne hep birlikte gitti. Onlarca lüks makam aracının koruma araçlarıyla birlikte harcayacağı binlerce lira devletin kasasında kaldı. Uygulamayla şehirde trafik yoğunluğu oluşmasının da önüne geçildi.

Kaynak: tgrthber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...