Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 11:33

Bitcoin'i resmi para ilan etmişti: El Salvador 200 kripto para ATM'si açıyor

Bitcoin'i resmi para birimi ilan eden El Salvador, 7 Eylül'de 200 kripto para ATM'si ile 50 kiosk'u devreye alacağını bildirdi.

Bitcoin'i resmi para ilan etmişti: El Salvador 200 kripto para ATM'si açıyor
kripto para,bitcoin,el salvador

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke El Salvadori vatandaşlarını kripto para kullanımına hazırlamak için çalışmalara başladı.

Mint’te yer alan habere göre El Salvador, hükümetin belirteci yasal ihale yapma planının bir parçası olarak vatandaşlarının kripto para birimini ABD dolarına çevirmesine ve nakit olarak çekmesine izin veren Bitcoin ATM'lerini kurmaya başladı.

7 EYLÜL’DE DEVREYE GİRECEK

Devlet Başkanı Nayib Bukele Twitter'da yaptığı açıklamada, ülkenin 7 Eylül'de kripto para hizmeti verecek 200 ATM ile yüz yüze hizmet verecek 50 kiosk'u devreye alacağını duyurdu.

Ayrıca Bukele, Bitcoin alımını ve satımını teşvik edeceğini kaydetti. Alım satım işlemlerinin ülkenin yeni Chivo App uygulaması üzerinden komisyonsuz olarak yapılabileceğinin altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...