Tgrt Haber
14 May 2022 13:27 - Güncelleme : 14 May 2022 13:33

Elon Musk kripto borsasını hareketlendirdi: Bir tweetiyle popüler coini uçurdu

Tesla ve Spacex CEO'su Elon Musk, uzun zamandır desteklediği popüler kripto para birimi Dogecoin hakkında yeni bir tweet attı. Twitter'ı aktif şekilde kullanan ve kripto borsalarını hareketlendiren tweetler atan Musk, bu kez yine Dogecoin'in işine yaradı.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Bitcoin News
Elon Musk'ın şaka amaçlı kurulan Dogecoin'i desteklediği biliniyor
elon musk,dogecoin
Elon Musk'ın şaka amaçlı kurulan Dogecoin'i desteklediği biliniyor

Milyarder iş insanı Elon Musk, kripto pazarındaki büyük satışlara rağmen şaka amaçlı kurulan kripto para birimi Dogecoin (DOGE) hakkında bir başka yükseliş açıklaması yaptı. Musk, Dogecoin ortak geliştiricisi Billy Markus'un bir tweetine yaptığı yorumda Dogecoin'in bir para birimi olarak potansiyele sahip olduğunu belirtti. 

Tesla CEO'sunun tweet'i, DOGE'nin işlemler için en iyi kripto olduğu yönündeki önceki açıklamasını tekrarlıyordu. Buna karşılık, Bitcoin'in bir değer deposu olarak daha uygun olduğunu söyledi. Kripto camiasında 'Dogefather' olarak bilinen Musk, Dogecoin'in 'halkın kriptosu' olduğunu düşünüyor. 

Uzun süredir DOGE destekçisi olan Musk, Nisan 2019'daki bir tweetinde, "Dogecoin benim en sevdiğim kripto para birimi olabilir. Oldukça havalı." demişti. Tesla patronu ayrıca Bitcoin ve Ether'e ek olarak kişisel olarak dogecoin sahibi olduğunu da açıkladı. 

MUSK'IN TWİTTER ANLAŞMASI ASKIDA

Tesla patronu, sosyal medya devi Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın alma konusunda anlaşmıştı. O zamandan beri platformu iyileştirmenin çeşitli yollarını tartışıyor. Ancak Musk, Twitter satın alma anlaşmasının artık beklemeye alındığını tweetleyerek duyurdu.

Milyarder girişimci, satın alma girişimine halen bağlı kaldığını da vurguladı. Musk'ın çözmeye çalıştığı en büyük sorunlardan biri kripto para birimi spam bot hesapları. Musk bunu 'Twitter'daki en sinir bozucu tek sorun' olarak tanımlamakta. NBA takımı Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban, Twitter spambot sorununu çözmek için Dogecoin kullanmayı önerdi. Musk, bunun kötü bir fikir olmadığını söyleyerek karşılık verdi.  Ayrıca, Twitter Blue hizmeti için Dogecoin'in kabul edilebileceğini belirtti.

Kaynak: Bitcoin News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...