Tgrt Haber

Emekli Memur-Sen'den emekli maaşlarına seyyanen zam talebi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
09 Ocak 2024 13:01 - Güncelleme : 09 Ocak 2024 13:02
Emekli Memur-Sen'den emekli maaşlarına seyyanen zam talebi
emekli,seyyanen zam,zam,maaş

Emekli maaş zamlarına yönelik beklentiler devam ederken Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen’den açıklama geldi. Emekli Memur-Sen Başkanı emeklilerin mevcut aylıklarla hayatını idame ettirecek seviyede olmadığını belirterek, seyyanen zam çağrısında bulundu.

Memur ve emekli maaşlarının belirlenmesinde etkili olan enflasyon rakamlarının açıklanmasının hemen ardından maaşlara yönelik talepler de gelmeye devam ediyor. Emekli Memur-Sen de konuya taleplerini açıkladı.

ADALETSİZ BİR FARK VAR

Yazılı açıklama yapan Emekli Memur-Sen Başkanı Ali Küçükkösen, kamu görevlisi gibi emeklisinin de personel sisteminin bir parçası olduğuna dikkati çekerek, kadronun sadece kamu çalışanına verilmiş bir hak ve menfaat değil, aynı zamanda kamu emeklisini de kapsayacak bir hak olduğuna dikkati çekti.

Emekli oldukları kadronun, haklarını sadece çalışırken ya da emekli olurken değil, emeklilik sürecinin tamamında etkilediğini belirten Küçükkösen, kamu görevlisinin görev aylığı ve emekli aylığı arasında orantısız, adaletsiz, hakkaniyetsiz bir farklılık olduğunu ifade etti.

SEYYANEN ÖDEME EMEKLİLERE YANSITILMALI

Ali Küçükkösen, emekliliğin, yıllarca verilen emeğin, sunulan katkının, dökülen alın terinin, eksiksiz yatırılan vergilerin sonucunda elde edilmiş bir hak olduğuna da dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Hayatımızın geri kalan kısmını insan onuruna yakışır bir maaş elde ederek, geçim kaygısı düşünmeden, huzurlu bir şekilde yaşamak kamu işvereninden en doğal beklentimizdir. Devletimizden beklentimiz, kamu görevlilerine yapılan seyyanen ödemenin emeklilere de yansıtılması, çalışan-emekli arasındaki uçurumun azaltılması, eksikliklerin gidermesi, sesimizin duyulmasıdır."

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kadir 9 Ocak 2024 22:04

SSK emeklilerine de seyyanen zam kök maaşa verilmeli, 2bin sonrası ayrımı kaldırılmalı

Adem 9 Ocak 2024 17:42

Calisan memurla emekli memur arasinda cok fark olustu bunun dengelenmesi lazim

Sonraki Haber Yükleniyor...