Tgrt Haber

CHP'den emeklilerin bayram ikramiyesi için kanun teklifi

12 Nisan 2022 12:19 - Güncelleme : 12 Nisan 2022 12:42
CHP'den emeklilerin bayram ikramiyesi için kanun teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi emeklilere ödenen ikramiyeleri için yeni bir teklifte bulundu. CHP, geçen yıl 1100 TL olarak ödenen bayram ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çekilmesi yönünde kanun teklifi verdi.

Ramazan bayramı öncesi milyonlarca emeklinin gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. 2-4 Mayıs tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 25-30 Nisan tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. 

Emeklilere geçen yıl 1100 TL bayram ikramiyesi ödenmişti. Ancak bu yıl yapılacak ödemenin miktarı merak ediliyor. Kulislerde 2 bin TL'lik bir meblağ konuşulurken, muhalefetten dikkat çeken bir hamle geldi.

CHP'DEN KANUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin asgari ücrete yükseltilmesi için kanun teklifi verdi. CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasını taşıyan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin gerekçesinde, ikramiyenin ödenmeye başlamasından bu yana sadece bir kez artırıldığı belirtildi.

'BAYRAM İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRETE YÜKSELTİLSİN'

Enflasyon artışı göz önüne alındığında ikramiyenin bu tutarda kalmasının sosyal devlet ilkesinin açık ihlali olduğu savunulan gerekçede, yaklaşık 500 bin emeklinin de 4 yıldır bayram ikramiyesi düzenlemesinden yararlanamadığı ifade edildi.

Teklifle, emeklilere ödenen bayram ikramiyesi tutarının net asgari ücrete yükseltilmesi öngörülüyor.

Bankalar, sigorta şirketleri, ticaret ve sanayi odaları ve borsalardan emekli olmuş ve halen Sosyal Sigortalar Kanunu'nun geçici 20'nci maddesi kapsamındaki sandıklarca gelir ve aylık ödemesi yapılanların da emeklilere sağlanan bayram ikramiyesi hakkından yararlanabilmesi amaçlanıyor.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...