Tgrt Haber
06 Eylül 2021 11:18

Enflasyona revize sinyali OVP'den çıktı

Dün akşam açıklanan OVP sonrasında kurumların yılsonu beklentilerinin farklılaştığı gözlemlendi. Buna göre TCMB'nin yüzde 14,1 olarak tahmin ettiği yılsonu enflasyonu, OVP’de yüzde 16,2 olarak belirtildi.

Enflasyona revize sinyali OVP'den çıktı
OVP,,enflasyon,,TCMB,

2022-2024 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlandı. Açıklanan OVP sonrasında kurumların yılsonu beklentilerinin farklılaştığı gözlemlendi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yüzde 14,1 olarak tahmin ettiği yılsonu enflasyonu, OVP’de yüzde 16,2 olarak kaydedildi.

Programda bu yılın sonunda enflasyon yüzde 16,2 olarak tahmin edilirken, bu oran 2022 için yüzde 9,8, 2023 içinse yüzde 8 ve 2024’te de yüzde 7,6 olarak tahmin edildi. Merkez Bankası, 2022 yılsonu için yüzde 7,5 olan enflasyon tahmini yüzde 7,8 olarak revize etti, 2023 enflasyon tahmini ise yüzde 5 olarak korundu.

Orta Vadeli Program’da fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi amacıyla enflasyon hedeflemesi uygulamasına devam edileceği belirtilirken, bu doğrultuda TCMB tarafından para politikası araçlarının enflasyon görünümüne göre fiyat istikrarı hedefiyle kullanılacağı vurgulandı.

“GÜÇLÜ BÜYÜME İÇİN MAKROEKONOMİK İSTİKRAR GÜÇLENDİRİLECEK”

OVP ile ilgili sosyal medya hesabından duyuru yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomide 2022-2024 döneminin temel politikalarına, ilkelerine, hedef ve gösterge niteliğindeki ekonomik büyüklüklerine yer verilen Orta Vadeli Program'ın yayımlandığını belirtti.

Elvan, "Özel sektör öncülüğünde dayanıklı bir büyüme için makroekonomik istikrarı daha da güçlendireceğiz." şeklinde mesaj verdi.

“MERKEZ BANKASI’NA MÜDAHALE YOK”

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle "Ekonomi Koordinasyon Kurulu" ve "Fiyat İstikrarı Komitesi" kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de Haziran sonunda yayımlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Fiyat istikrarını sağlama görevi Merkez Bankası’nındır. Fiyat İstikrarı Komitesi'nin ana amacı, enflasyonda risk oluşturan arz şoklarına karşı çözüm önerilerinin geliştirilmesidir. Hiçbir şekilde Merkez Bankası’na müdahale söz konusu değildir" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...