Tgrt Haber
29 Ekim 2021 13:11

TESK Başkanı Palandöken'den esnaf için 'ticari akaryakıt' talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den dikkat çeken bir öneri geldi. Esnafa ticari yakıt verilmesi gerektiğini söyleyen Palandöken, köprü ve otoyollar da ücretsiz olsun çağrısında bulundu.

TESK Başkanı Palandöken'den esnaf için 'ticari akaryakıt' talebi
TESK,,bendevi palandöken,,esnaf,,akaryakıt,,otoyol,

Benzine üst üste zam geldi. Esnaf zamlar karşısında ne yapacağını şaşırdı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken esnafa ticari akaryakıt verilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

TESK Genel Başkanı Palandöken, akaryakıta gelen zamlar karşısında esnafın zorlandığını belirtti. Maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini belirten Palandöken, akaryakıtın esnaflara daha uygun fiyattan verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl benzine 1 lira 20 kuruş, motorine 1 lira 59 kuruş, LPG'ye ise 1 lira 84 kuruş zam yapıldığını ifade eden Palandöken, akaryakıt zamlarının, yolcu ve yük taşımacılığında doğrudan maliyeti artırarak kazancın azalmasına sebep olduğunu söyledi.

"ESNAFA TİCARİ AKARYAKIT VERİLMELİ"

Esnafın zamlar karşısında zorlandığını ve fiyatları vatandaşa yansıtmamak için kendilerinden tasarruf ettiğini belirten Palandöken, “Esnafın zorlanması doğrudan vatandaşın cebine yansıyor. Bu da enflasyon başta olmak üzere ekonomiyi olumsuz etkiliyor. Ticari araçlar için ticari akaryakıt verilmesi şu an en önemli beklenti haline geldi” şeklinde konuştu.

"KÖPRÜ VE OTOYOL GEÇİŞLERİ ÜCRETSİZ OLMALI"

Önemli maliyet kalemlerden birinin de zorunlu köprü ve otoyol geçiş ücretlerinin olduğunu söyleyen Palandöken, bu ücretlerin, salgının etkileri tamamen azalana kadar esnaftan alınmaması gerektiğini belirtti. Palandöken, salgın süresince bu geçişler nedeniyle gelen cezalar ve cezalardan doğan icraların da durdurulmasını talep etti. Şoför esnafının maliyetini artıran durumların çözülmesinin doğrudan vatandaşın da cebini etkileyeceğini vurgulayan Palandöken, “Esnafımız maliyetleri artmadığı sürece hiçbir ücrete zam yapmaz. Dolayısıyla piyasalarda fiyat artışlarının müsebbibi olarak gösterilen esnafımızın bu zan altında kalmaması için ticari akaryakıt ve zorunlu köprü otoyol geçişlerinde destek verilmeli” dedi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...