Tgrt Haber
19 Nisan 2024 17:43 - Güncelleme : 19 Nisan 2024 17:48

Et fiyatlarını düşürecek öneri! KDV’nin kaldırılması çağrısı geldi

Et fiyatlarındaki yükseliş durmuyor. Ete yapılan art arda zamların ithalat politikalarıyla çözülemeyeceğini dikkat çeken muhalefetten fiyatı düşürecek öneri geldi. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, et ürünlerine uygulanan yüzde 10 KDV'nin kaldırılması çağrısında bulundu.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com
Et fiyatlarını düşürecek öneri! KDV’nin kaldırılması çağrısı geldi

Et fiyatlarına gelen zamlar durmak bilmiyor. Bayram öncesinde başlayan fiyat artışları devam ederken siyasilerden de zam tepkisi gelmeye devam ediyor.

HÜKÜMETE KDV KALDIRILSIN ÇAĞRISI

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ithalat politikalarıyla yüksek et fiyatı sorununun çözülemeyeceğini belirterek, et ürünlerine uygulanan yüzde 10 KDV'nin kaldırılması çağrısında bulundu.

Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, beslenmenin, yaşam hakkından sonra gelen en önemli haklardan olduğunu ifade etti.

Et fiyatlarını düşürecek öneri! KDV’nin kaldırılması çağrısı geldi - 1. Resim

“FİYATLAR ANORMAL DERECEDE YÜKSELDİ”

Et fiyatlarının anormal yükseldiğini belirten Sarıbal, 25 kilogram etle bir çuval yem, 1 litre sütle 1,5 kilogram yem alınabilmesi gerektiğini defalarca söylediklerini dile getirdi.

“İTHALAT POLİTİKALARIYLA ÇÖZÜLEMEZ”

Sarıbal, konuyla ilgili paylaşımında, "İthalat politikalarıyla yüksek et fiyatı sorunu çözülemez. 2009-2010 yıllarından itibaren başlayan 14 yıllık süreçte 11 milyar doların üzerinde sadece canlı hayvan ve ete para veren bir ülkeyiz." diye konuştu.

Süt üreticisinin de zarar etmeye devam ettiğini dile getiren Sarıbal, "Süt üreticisi zarar etmeye devam ettiği sürece Türkiye et sorununu çözemez. Et sorununu çözebilmeniz için sağmal ineklerin sürü olarak kalması, sayısının düşmemesi, kesilmemesi ve doğum yaptırılması gerekiyor. Ne yazık ki süt hayvanları sürekli kesime gidiyor." dedi.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...