Tgrt Haber

Ethereum Bitcoin'in peşinden koşuyor! 27 ayın en yüksek seviyesi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com.tr
11 Mart 2024 17:11 - Güncelleme : 11 Mart 2024 17:15
Ethereum Bitcoin'in peşinden koşuyor! 27 ayın en yüksek seviyesi

Bitcoin’in başladığı ralli Ethereum’la devam ediyor. Bitcoin rekor seviyeleri test ederken Ethereum 24 saatte yüzde 3 değer kazandı. Bu rakam 27 ayın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Ethereum da Bitcoin’in ardından değerini katlamaya devam ediyor.

KRİTİK SEVİYEYİ AŞTI

Kripto para piyasasının en büyük paralarından olan Ethereum cuma günü yaşanan ralli sonrasında 4 bin dolar sınırına kadar yükseldi. Ethereum haftanın ilk işlem günüde kritik 4 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

TARİHİ ZİRVENİN GERİSİNDE

Ethereum son yaşadığı değer kazançlarıyla beraber 27 Aralık 2021 tarihinden bu yana ilk kez 4 bin dolar seviyesini geride bıraktı. CoinMarketCap verilerine göre Ethereum'daki günlük artış yüzde 3 olurken kripto varlık yılbaşından bugüne ise yüzde 74 değer kazandı.

Ethereum Bitcoin'in peşinden koşuyor! 27 ayın en yüksek seviyesi - 1. Resim

Diğer yandan en yüksek işlem fiyatı 4864 dolar olarak kaydedilen Ethereum tarihi zirvesinden yüzde 16 aşağıda.

EFT’LER İÇİN UMUT AZALDI

Ethereum'un Bitcoin kadar değer kazanmamasının nedenlerinden biri ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ethereum ETF’lerini 23 Mayıs’a kadar onaylaması konusundaki beklentinin düşmesi oldu.

Öte yandan İngiltere'nin Finansal Düzenleme Kurumu'nun (FCA), onaylanmış alım satım platformlarının artık kripto paraya dayalı tahvilleri piyasaya sürmesine izin vermesi kripto piyasası ve Ethereum için olumlu olarak görüldü. 

 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...