Tgrt Haber
30 Aralık 2021 08:57

30 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar yükselmeye devam ediyor! İslam Memiş dolar tahmini

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önemli açıklamalarına devam ediyor. Vatandaşlar yükselişini sürdüren dolar hakkında ''Dolar kaç TL? Dolar yükselecek mi?'' sorularını gündeme getirdi. İşte İslam Memiş dolar tahmini.

30 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar yükselmeye devam ediyor! İslam Memiş dolar tahmini
dolar,nureddin nebati,islam memiş,euro

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemini açıklamasının ardından dolar geçtiğimiz hafta gördüğü 18 TL rekorundan 10 TL seviyelerine geriledi. Haftanın son işlem gününe doğru dolar/TL kuru yükseliş trendine girdi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar tahmini yanında piyasalar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte 30 Aralık euro ve dolar fiyatı. 

DOLAR KAÇ TL?

Dolar fiyatı geçtiğimiz hafta açıklanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi ile sert düşüşe geçerek 10 TL seviyelerini görmüştü. Hafta başından bu yana yukarı yönlü seyreden dolar ''Yükseliş devam edecek mi?'' sorusuna neden oldu. Dolar güne yükselişle başlarken 30 Aralık Perşembe 13,32 liradan el değiştiriyor. Dün dolar TL karşısında yüzde 6 değer kazanırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir televizyon programında dolar yorumu yaptı. Bakan Nebati dolar/TL kurunda yaşanan sert düşüşün ardından salınımlarının çok hafif gelmesi beklenmediğini ve bu yükselişin doğal olduğunun altını çizdi. Nebati ''Salınımlar yukarı, aşağı oynaya oynaya kendi dengesine girecek'' dedi. 

NUREDDİN NEBATİ DOLAR TAHMİNİ 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar/TL kurunda yaşanan yükseliş hakkında ''Her şey kontrol altında'' mesajı verirken dolar tahmini hakkında sorulara da cevap verdi. Nureddin Nebati ''Köpük gitti, gidiyor, gitmeye devam edecek. Şu rakamda sabitlenmesini beklemek gibi bir şey doğru değil. Uluslararası konjonktür, dünya ekonomisi, salgının seyri, bunlar göstergeleri her zaman etkiler. TL şu anda normal değerlerine göre değersiz. Köpüğün devam ettiğini söyleyeyim'' sözlerine yer verdi. 

30 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar yükselmeye devam ediyor! İslam Memiş dolar tahmini

EURO KAÇ TL? 

Dolar kurunda yaşanan yükseliş yabancı ülke paralarına yansıdı. Dün 13,63 TL seviyelerinden işlem gören euro 30 Aralık Perşembe 15,07 TL'den el değiştiriyor. 

İSLAM MEMİŞ DOLAR YORUMU 

Dolar/TL kurunun yükselişi hakkında yorum yapan İslam Memiş Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sisteminin vatandaşa iyi anlatılması gerektiğini ve kurda görülen oynaklığın birkaç devam edebileceği değerlendirmesinde bulundu. İslam Memiş, 2021 yılında en çok doların kazandırdığını ifade etti. Memiş her yıl olduğu gibi 2021 yılında da altının kazandırdığını söylerken yatırımcının yıl boyu altından yakalık yüzde 20 kazanç sağladığını ifade etti. Elindeki varlıkları satmayanların kazandığı bir yıl olduğunu vurgulayan İslam Memiş ev, altın, araba satışı yapanların enflasyon ve kur farkı nedeniyle yerine koyamadıklarını söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...