Tgrt Haber
22 Şubat 2022 07:46 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 08:33

Milyonlara iki müjde: EYT masada ikramiyeye zam sinyali

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorununun çözümü için önemli bir adım atıldı. EYT problemi 3600 ek göstergenin ardından masaya yatırılacak. Emeklilerin bayram ikramiyelerinin de 2 bin liraya yükselebileceği belirtiliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve emeklilere müjdeli haberler geldi.
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve emeklilere müjdeli haberler geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve emeklilere müjdeli haberler geldi. EYT sorunu 3600 ek göstergenin ardından gündeme alınacak. Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1.100 lira olarak verilen emekli ikramiyelerinin de en az 2.000 liraya yükselebileceği belirtiliyor.

5 ADIMDA EYT SORUNU ÇÖZÜLECEK

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sorununun çözümü için önemli bir adım atıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu karara bağlandıktan sonra EYT'li kardeşlerimizin durumunu masaya yatıracağız" dedi. 5 adımlı bir programın söz konusu olduğunu kaydeden Akbaşoğlu, bunun ilk ikisinin hayata geçirildiğini söyledi.

ÖNCE SÖZLEŞMELİ PERSONEL SONRA EYT

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu'nun kendilerini ziyaret ettiğini belirten Akbaşoğlu, görüşmeyi ve devamında yapılacak çalışmaları şöyle anlattı: Kendi taleplerinin sözlü ve yazılı olarak ilettiler. Ayrıntılı bir görüşme yaptık. 5 adım atmak suretiyle bir süreç yönetimden bahsetmiştim. Bir, asgari ücretle işe başlayacağız. Memur ve emeklilerin durumunu ele alacağız. Bunları hayata geçirdik. 3600 ek gösterge ile ilgili görüşmeler başladı. İnşallah 2022 yılı içerisinde nasıl bir sonuç oluşturduğunu göreceğiz. Kamu çalışanı ile ilgili söz verdiğimiz kadrolar hayata geçirilecek. Adilane bir yaklaşım içerisinde olunacağını ifade ettik. Belediyelerde çalışan bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusu karara bağlandıktan sonra EYT'li kardeşlerimizin durumunu masaya yatırmak, platform yetkililerle görüşmek suretiyle kamuoyuna ne yapacağımızı net bir şekilde ifade edeceğimizi paylaşmış olduk. Onlar da memnuniyetlerini ifade ettiler.

EMEKLİNİN İKRAMİYE BEKLENTİSİ

Öte yandan Ramazan ve Kurban Bayramları’nda 1.100 lira olarak verilen emekli ikramiyelerinde bu yıl için artış beklentisi oluştu. İkramiyenin bu seneden itibaren 2 bin liraya çıkarılabileceği konuşuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...