Tgrt Haber
21 Eylül 2021 17:39

Facebook gazeteciliği bitirmek ile suçlanıyor

Nieman Gazetecilik Vakfı tarafından Facebook'a yönelik yapılan kapsamlı analizde ilginç bir iddia öne sürüldü. Analize göre teknoloji devinin medya ve haberciliğe karşı olumsuz bir tavır sergilediğini ve gazeteciliği bitirmek istediği ifade edildi.

Facebook gazeteciliği bitirmek ile suçlanıyor
facebook,,sosyal medya,

Harvard Üniversitesi bünyesinde kurulan ve dünyanın en köklü gazetecilik kurumlarından biri olarak adlandırılan Nieman Gazetecilik Vakfı Facebook ile ilgili bir iddiada bulundu.

Son zamanlarda medya ve haberciliğe karşı olumsuz davranışlar sergileyen Facebook hakkında kapsamlı bir analiz hazırlayan kurum, teknoloji devinin medya ve haberciliğe karşı olumsuz bir tavır sergilediğini dile getirdi. Ayrıca Facebook’un gazeteciliği bitirmek istediği öne sürüldü.

Webtekno’da yer alan haberde platformun haberciliği kötü yönde etkilediği dile getirilirken, "Facebook, gazeteciliği devirmek isterken, kullanıcıları da aynı şeyi yapıyor"  başlıklı analizde, “Elbette haber akışında bazı linklerin tıklanması güzel bir şey ama çok insan o linklere tıklamıyor. Haber akışındaki postların sadece yüzde 12,9’una tıklanıyor. Büyük bir kısmı spor ve eğlence haberleri olan linklerin ise oranı yaklaşık yüzde 4 seviyelerinde” ifadeleri kullanıldı.

HABER OKUYAN KİŞİ SAYISI AZALIYOR

Pew Araştırma Merkezi'nin son verilerinin paylaşıldığı analizde, özellikle ABD sınırları içerisinde sosyal medya üzerinden tüketilen haber içeriklerinde önemli ölçüde düşüş gözlemlendiği belirtildi. Facebook'ta haber okuyanların sayısı, bu yıl yüzde 7'lik bir düşüşle yüzde 47 seviyesine geriledi. 

"Facebook, haberciliği devirmek istiyor" ifadelerinin kullanıldığı analizde, Facebook kullanıcılarının Reddit ve Twitter'da olduğu gibi haber odaklı içeriklerle ilgilenmediği belirtildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...