Tgrt Haber

Fahiş kiralarda yeni düzenleme sinyali! Adalet Bakanı Tunç açıkladı!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: A Haber, TGRT Haber
16 Ağustos 2023 11:55 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 12:56
Fahiş kiralarda yeni düzenleme sinyali! Adalet Bakanı Tunç açıkladı!
kira artış oranı,ev sahibi,kiracı,kira davası,fahiş kira,Adalet Bakanı Yılmaz Tunç

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı git gide derinleşirken, mağduriyetler de arttı. Yüzde 25 sınırının 1 yıl daha uzatılması kiracıya yaradı ancak en sahipleri de kiraların düşük kalması nedeniyle uygun olmayan yollara başvuruyor. A Haber canlı yayınına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Meclis açıldığında düzenlemeler yapılabilir.” diyerek yeni çalışmanın da sinyalini verdi.

Kirada yüzde 25 sınırı, ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirmeye devam ediyor. Ev sahipleri ile anlaşmazlığa düşen pek çok kiracı son dönemde kiralarda yaşanan fahiş artış nedeniyle ne evden çıkabiliyor ne de istenen yüksek kirayı karşılayabiliyor. Davalık olan taraflar sorunları hukuk yoluyla çözmeye çalışırken, mahkemelerde de yoğunluk yaşanıyor.

Ev sahibi ve kiracı arasında derinleşen bu sorun A Haber yayınına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soruldu. Bakan Tunç, kiracılar için yeni düzenlemenin sinyalini verdi.

Bakan Tunç konuşmasında kiracıların mağduriyetini önleme adına, AK Parti grubunun Meclis'e bir önerge verdiğini belirterek, kira miktarındaki yüzde 25'lik sınırın bir yıl daha uzatıldığını hatırlattı.

“KİRACILARI MAĞDUR EDECEK BİR SORUN ORTAYA ÇIKACAKTI”

Bakan Tunç, kira sınırının uzatılması kararının mağduriyetleri önlemek amacıyla alındığını dikkat çekerek, “Elbetteki burada itirazlar oldu. Eski kiracıların, düşük kiraları nedeniyle itiraz eden oldu. Kiracıları mağdur edecek bir sorun ortaya çıkacaktı. Bu yüzden süre 1 yıl daha uzatıldı.” diye konuştu.

1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR, DAVA AÇMADAN ÇÖZÜLEBİLECEK

Son dönemde artan kira davaları hakkında konuşan Bakan Tunç, 1 Eylül’de başlayacak süreci de anlattı. Bakan Tunç, “Kiracı ve ev sahiplerinin sorunlarına baktığımızda, dava sayısında 2 katlık bir artış var. Bu sorunlar için 1 Eylül'den itibaren arabuluculuk müessesi harekete geçiyor. Kişiler dava açmadan arabulucuya gidebilecek.” dedi.

KİRA SORUNU İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME SİNYALİ!

Kiralardaki sorunun çözümünde arabuluculuk müessesinin uyuşmazlıkları en aza indirmesini beklediklerini vurgulayan Adalet Bakanı Tunç, yeni düzenleme olup olmayacağı ile ilgili de  “Önümüzdeki süreçte bu uygulama başladığında bunu göreceğiz. Sonrasında çıkacak sorunlar için Meclis açıldığında yeni düzenlemeler yapılabilir.” açıklamasında bulundu.

 

 

Kaynak: A Haber, TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...