Tgrt Haber

Fatih Portakal Erdoğan'ın asgari ücret planını anlattı, 'En fazla bu kadar olacak' dedi!

15 Haziran 2023 10:00 - Güncelleme : 15 Haziran 2023 10:37
Fatih Portakal Erdoğan'ın asgari ücret planını anlattı, 'En fazla bu kadar olacak' dedi!
Fatih Portakal,asgari ücret,Erdoğan,zam

Seçimlerin ardından Türkiye'nin bir numaralı gündemi olan asgari ücrete ilişkin tahminler gelmeye devam ederken Gazeteci Fatih Portakal'dan çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili planını anlattı ve "En fazla bu kadar olacak" diyerek rakam verdi.

Türkiye'de milyonlarca çalışanın gözü kulağı asgari ücret zammında. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret tespit komisyonu ilk kez bir araya geldi ve toplantı sonrası Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, görüşmelerin Kurban bayramından önce biteceğini ve rakamın belli olacağını söyledi. Komisyon ikinci toplantıyı 19 Haziran'da gerçekleştirecek. 

Ankara'da da asgari ücretle ilgili kulisler hareketlenirken, ekonomistler 11 bin liranın üzerinde duruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrasında yaptığı açıklamalarda asgari ücretle ilgili işçilerin, çalışanların mağdur olmayacaklarını belirtip, 'Toplantılar olumlu geçiyor. Çalışanlarımız rahat ve huzurlu olsun. Onları enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz' demişti.

BİR ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ DE FATİH PORTAKAL'DAN GELDİ

Gazeteci Fatih Portakal, Sözcü TV Ana Haber bülteninde asgari ücretle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Önceki dönemlerde Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili hamlelerini hatırlatan Portakal, yine aynı senaryonun olacağını vurguladı.

Fatih Portakal Erdoğan'ın asgari ücret planını anlattı, 'En fazla bu kadar olacak' dedi!

İşte Fatih Portakal'ın o sözleri:

"Asgari ücret için bir rakam açıklanacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu rakamın üstüne 500 TL ya da 1000 TL koyacak. Bunu geçmişte de yaptı. Asgari ücret bu şekilde belirlenecek. Asgari ücretin en fazla 12 bin TL olacağını düşünüyorum.İşverene de bir kolaylık sağlanacağı ifade ediliyor. Bu iddia da çok güçlü bir şekilde konuşuluyor."

MASADAKİ ZAM ORANLARI

Asgari ücret komisyonu birinci toplantısında enflasyon, alım gücü, istihdam başta olmak üzere ekonomik veriler değerlendirilen konular arasında. İlk 6 aylık enflasyon oranının yanı sıra asgari ücrete en az yüzde 30 refah payı eklenmesi bekleniyor. Asgari ücrete gelecek muhtemel zam oranlarına göre oluşacak net ve brüt rakamlar ise şunlar:

Yüzde 25 zamda net ücret 10 bin 126 lira, brüt ücret 12 bin 510

Yüzde 30 zamda net ücret 11 bin 57 lira, brüt ücret 13 bin 10 lira.

Yüzde 35 zamda net ücret 11 bin 483 lira, brüt ücret 13 bin 510 lira.

Yüzde 40 zamda net ücret 11 bin 908 lira, brüt ücret 14 bin 11 lira.

Yüzde 45’lik bir zamda net ücret 12 bin 333 lira, brüt ücret 14 bin 503 lira.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...