Tgrt Haber

Fatih Portakal'dan çok konuşulacak asgari ücret iddiası! 'İlk benden duyun' dedi, rakamı açıkladı

06 Haziran 2023 12:33 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 12:45
Fatih Portakal'dan çok konuşulacak asgari ücret iddiası! 'İlk benden duyun' dedi, rakamı açıkladı
Fatih Portakal,asgari ücret

Yeni asgari ücret hakkında hükümet kaynaklarından kulis bilgisi paylaşan Fatih Portakal, canlı yayında "Hükümetin belirlediği rakam bu" diyerek düşünülen asgari ücreti duyurdu.

Seçimlerin ardından gözler, yeni belirlenecek asgari ücret, emekli ve memur zamlarına çevrildi. Milyonlarca vatandaş temmuz ayında yapılacak iyileştirmeyi bekliyor. 2023'ün başında yapılan zam sonrası 8 bin 506 lira olan asgari ücretin temmuz ayında kaç lira olacağı merak ediliyor.

"ASGARİ ÜCRET 11 BİN 500 TL OLACAK"

Sözcü TV'de ana haber bülteni sunan Fatih Portakal, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı hakkında dikkat çeken bir çıkışa imza attı. "Asgari ücretin ne kadar olacağını ilk ben size söyleyeyim" diyen Portakal, hükümet kaynaklarından edindiği bilgiyi paylaştı.

Portakal, "Gelir kaybından ve enflasyonun yüksek olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sürecinde asgari ücrette düzenlemeye gidileceğinin sözünü vermişti. İktidar tarafından asgari ücretin 11 bin 500 TL olacağı belirtiliyor. Konuşulan rakam bu" ifadelerini kullandı.

"İŞVERENE DE BİR KOLAYLIK SAĞLANACAK"

Açıklamasının devamında asgari ücretteki artışın işveren ekstra bir yük getireceğini belirten Portakal, "Bu konuda da sürpriz bir çalışma varmış. Ne olduğunu öğrenemedim. İşverene de bir kolaylık sağlanacakmış" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zarife 7 Haziran 2023 01:08

Asgari ücret kactl oldu

Zarife 7 Haziran 2023 01:07

Asgari ucret kac tl oldu

Sonraki Haber Yükleniyor...