Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 08:33 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 08:49

Alışverişlerde yeni dönem başladı: Fatura ve fiş vermeyenlere ceza kesilecek

Alışverişlerde kayıt dışılığının azaltılmasına yönelik yapılan düzenleme yürürlüğe girdi. Fatura ve fiş vermeyenler için uygulanan cezalarda caydırıcılığı arttıran yeni düzenleme aynı zamanda tüketicinin haklarını da güvence altına alacak.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Alışverişlerde yeni dönem başladı: Fatura ve fiş vermeyenlere ceza kesilecek
fatura,fiş

Tüketicinin hakkının korunması amacı ile yeni düzenlemeye imza atıldı. Düzenleme ile birlikte kayıt dışılığın azaltılmasının yanı sıra, fiş verilmediği için aldığı ürünle ilgili problem yaşayan vatandaşlar artık böyle bir sorun yaşamayacak.

500 BİN LİRAYA KADAR CEZASI VAR

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte alışveriş sırasında fiş verilmemesi, alınmaması veya alışveriş tutarından farklı bir tutarda fiş veya fatura kesilmesi durumunda uygulanacak ceza her bir belge için 500 liradan bin liraya çıkıyor.

Bu kapsamda kesilecek özel usulsüzlük cezasının toplamı her bir tespit için 25 lira olan ceza tutarının üst sınırı 50 bin liraya, bir takvim yılı içinde her bir belge çeşidine ilişkin olarak tespit edilen usulsüzlükler için kesilen ceza ise 250 bin liradan 500 bin liraya yükseltiliyor.

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gececi 7 Temmuz 2022 09:34

Kesin cezayi

Sonraki Haber Yükleniyor...