Tgrt Haber
06 Ocak 2022 13:08

Fed piyasayı salladı! İslam Memiş dolar ve altın alım seviyesini açıkladı

Fed’in tutanaklarını yayımlaması piyasaları salladı. Dolar yükselirken altın ve kripto paralar düşüşe geçti. Fed baskısı, "Dolar yükselir mi?", "Altın fiyatları geriler mi?" sorularını yeniden vatandaşın gündemine taşıdı. İslam Memiş, dolar fiyatı için bir aylık sürece işaret ederken gram altın fiyatında ise 800 TL seviyesinin üstünde alım yapılmaması tavsiyesinde bulundu.

Fed piyasayı salladı! İslam Memiş dolar ve altın alım seviyesini açıkladı
FED tutanakları,Altın fiyatları yükselecek mi,Dolar artacak mı,Kripto paralar

Amerikan Merkez Bankası (Fed) tutanaklarının yayımlanması para, altın ve kripto piyasalarını salladı. Dolar hızlı bir yükselişe geçerek 13,6243 TL seviyesini görürken kripto paralar adeta çakıldı. Bitcoin 42.500 dolar seviyesine geriledi, altında da benzer şekilde düşüş yaşandı. Peki Fed’in etkisi ne kadar sürecek? Dolar fiyatı yükselir mi? Altındaki düşüş sürer mi? Gram altın ne olur? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber'de kritik tavsiyelerde bulundu. 

MART VE MAYIS AYLARINA DİKKAT 

Memiş, “Fed tutanakları, faiz artırımının öne alınacağına bir işareti mi? sorusunu şöyle cevapladı: “Piyasalarda Fed’in etkisi başladı. Fed, 2021’de 2022’de 3 kez faiz artırımı yapacağının sinyalini vermişti. Bundan sonra takip etmemiz gereken Fed’in faiz artırımını mayıs ayında mı yoksa mart ayında mı yapacağıdır. Büyük ihtimalle Mart ayında yapacaklar. Üyelerinden tam net bir cevap gelmedi. Ancak benim tahminim bu yönde.” 

ÖNÜMÜZDEKİ BİR AY DOLAR İÇİN KRİTİK 

Fed’in tutanaklarını açıklamasının en fazla kripto para piyasalarında hissedildiğini söyledi. Tutanakların dolarda ataklara neden olduğunu belirten Memiş, bu süreçte doların yükselişinin kalıcı olmayacağının altını çizdi. Bir aylık sürecin takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken Memiş, dolar/TL kurunun önümüzdeki bir aylık süre içerisinde 12,60 ile 12,20 seviyelerinde kalmaya devam edeceğini belirtti. Memiş, 13.80 seviyesinin doların kritik direnç seviyesi olduğunun altını çizdi. 

YATIRIMCIYA GRAM ALTIN UYARISI 

Dövizdeki yükselişin gram altını etkilediğine dikkat çeken Memiş, ons altındaki performansın zayıf olması nedeniyle gram altının 800 TL seviyesinin üstünde tutunmasının zor olduğunu söyledi. Yatırımcıları uyaran Memiş, “800 TL üzerinde panik alımı yapmamalarını öneririm” dedi. “Dolar nereye gram altın oraya” diyen Memiş, gram altın için dolar fiyatını takip etmek gerektiğini kaydetti. 

BU SORUNUN CEVABI FED’DE SAKLI 

ABD’nin de enflasyonla mücadele ettiğini kaydeden Memiş, ons altının Fed kararlarına göre bir yön belirleyeceğini belirterek “Şu an orta seviyedeyiz. Aşağıda 1.600 Dolar, yukarıda 2.000 Dolar seviyesi var. Bu iki seviye de test edilecek ancak önce hangisi test edilir, bunun cevabı Fed kararlarında saklı. Yatırımcılar paralarının yüzde 50’siyle altın alabilir, yüzde 50’sini bekletebilir” şeklinde konuştu. 
Dün akşam kripto paraların 42.400 Dolar seviyesine kadar gerilediğini hatırlatan Memiş, buradan tekrar bir tepki yükselişi beklediğini belirterek şunları söyledi: “Fed faiz kararları kripto paraların çıkışlarını hızlandıracak. Ancak şu an kripto parada düşüşler devam edecek. Şu an tepki alımı var. Bitcoin, 45.000-47.000 dolar aralığına kadar yükselebilir.” 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...