Tgrt Haber

Son dakika: FED’in faiz kararı sonrası altın ve dolar ne oldu?

16 Mart 2022 21:15 - Güncelleme : 16 Mart 2022 23:36
FED'in 25 baz puan faiz arttırma kararının ardından dolar ve altında bir miktar yükseliş yaşandı. Brent petrol fiyatlarında ise dalgalanma devam ediyor

Piyasaların dört gözle beklediği Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını açıkladı. Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz arttırma kararı veren FED, 25 baz puan faiz artışına gidildiğini duyurdu. FED’in faiz kararının ardından dolar, altın ve Brent petrol fiyatları merak konusu oldu. Gün içinde 14,66 TL bandında olan Dolar/TL kuru faiz kararının ardından 14,70 seviyesine çıktı. Gram altın gün içerisinde 910 TL’ye kadar yükselirken faiz kararının ardından 903 TL seviyesinde işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı ise 98,13 dolardan işlem görüyor.

FED'in 25 baz puan faiz arttırma kararının ardından dolar ve altında bir miktar yükseliş yaşandı. Brent petrol fiyatlarında ise dalgalanma devam ediyor

ABD Merkez Bankası Fed piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Toplantının ardından FED faizi 25 baz puan arttırdığını duyurdu. Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz arttırma kararı alan FED'in faiz kararı piyasaların beklediği miktarda gerçekleşti.

FED FAİZ KARARI SONRASI DOLARDA SON DURUM

Özellikle altın ve dolar fiyatı için yatırımcıların kilitlendiği faiz kararı sonrası gün içinde 14,66 TL olan Dolar/TL bandının ilk tepkisi belli oldu. Dolar/TL kuru faiz kararının ardından 14,70 seviyesine çıktı.

GRAM ALTIN FAİZ KARARI SONRASI NE KADAR OLDU?

Gün içerisinde 910 TL’ye kadar yükselen gram altın ise faiz kararının ardından 903 TL seviyesinde işlem görüyor.

BRENT PETROL GÜNCEL FİYATI

Geçtiğimiz hafta Brent petrolün varil fiyatı 133 doları aşarak son 14 yılın rekorunu kırdı. Rusya ile Ukrayna arasındaki olumlu gelişmelerin ardından petrolün varil fiyatı 100 doların altına kadar inerken gün içerisinde ise 103 dolar seviyesine çıktı. FED’in faiz kararının ardından Brent petrolün varil fiyatı 98,13 dolar seviyesinde işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...