Tgrt Haber
05 Ocak 2022 07:14

Fiyat İstikrarı Komitesi'nden enflasyon mesajı: Gerekli tedbirler alınacak

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında ikinci kez toplandı. Komite, 2021 yılı enflasyon gelişmelerini değerlendirdi, enflasyonla mücadele kapsamında alınabilecek tedbirleri görüştü. Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, enflasyon gelişmelerinin ele alındığı belirtilerek, "Arz güvenliğinin devamını sağlayacak ek tedbirler alınacak." ifadelerine yer verildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi'nden enflasyon mesajı: Gerekli tedbirler alınacak
fiyat istikrarı komitesi,enflasyon,ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığında Fiyat İstikrarı Komitesi ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Bakanlıkta yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel katıldı.

ENFLASYONA KARŞI GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

Toplantı sonrası Bakan Nebati, Twitter hesabından açıklama yaptı. Enflasyon ile mücadele kapsamında atılacak adımları konuşulduğunu belirten Bakan Nebati, açıklamasında “Enflasyon ile mücadele kapsamında tüm kurumların iş birliğinin en üst seviyede devam ettirilmesine ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verdi.

KOMİTEDE GÜNDEM ENFLASYONDAKİ GELİŞMELERDİ

Enflasyon gelişmelerinin ele alındığı belirtilen toplantıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2021 yılında fiyatlar üzerinde maliyet yönlü baskıların belirleyici olduğu, tüketici fiyatlarında tüm ana gruplara yayılan artışların gerçekleştiği ve bu durumda kur geçişkenliğinin etkili olduğu değerlendirilmiştir. Toplantıda kurumlarımız tarafından gündeme getirilen ve 2022 yılında enflasyonla mücadele sürecini destekleyecek tedbirler bütüncül bir bakış açısı ile ele alınmıştır" ifadeleri kaydedildi.

ARZ GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Komite tarafından toplantıda alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı:

  • Arz güvenliğinin devamını sağlamak amacıyla gerekli tedbirlerin alınacak.
  • Tarımsal ürünlerde girdi maliyetlerini azaltmak için kullanılan mekanizmalarda güncellemeler yapılacak.
  • Arz talep dengesi ile uyuşmayan fiyat hareketleri yakından izlenecek.
  • Enflasyon ile mücadele kapsamında tüm kurumların iş birliğinin en üst seviyede devam ettirilecek ve gerekli tedbirler alınacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...