Tgrt Haber
16 Eylül 2021 11:32

Fransız bankadan şaşırtan tavsiye: Cesareti olan TL'ye yatırım yapsın

Türk Lirası için Fransız bankadan şaşırtıcı bir tavsiye geldi. Credit Agricole 'cesareti olanlar'ın TL'ye yatırım yapmasının cazip fırsatlar sunacağını ancak tek riskin TCMB'nin beklenenden erken ve büyük bir faiz indirimine gitmesi olduğunu dile getirdi.

Fransız bankadan şaşırtan tavsiye: Cesareti olan TL'ye yatırım yapsın
Türk lirası,,yatırım,,dolar ,,altın,

Fransız Bankasız Credit Agricole’den şaşırtan Türk Lirası açıklaması geldi. Bankadan yapılan açıklamada Türk lirasının cazip faiz oranları ve sınırlı oynaklık ile diğer gelişen ülke para birimlerinden ayrıştığı ve “cesareti olanlar” için ilgi çekici carry trade fırsatları sunduğunu belirtildi.

BloombergHT’de yer alan haberde, Türk lirasındaki yüzde 19 faiz oranının diğer yüksek faiz veren para birimleri Rus rublesi, Hint rupisi ve Meksika pesosuna kıyasla daha avantajlı olduğunu ve Türk lirasının düşük oynaklığından dolayı carry trade/volatilite oranı düşünüldüğünde cazip olduğunun altını çizdi.

“CESARETİ OLANLAR İÇİN FIRSAT”

Türk lirasının cesareti olanlar için ilgi çekici carry trade fırsatları sunduğunu belirten Gelişen Piyasalar Araştırma Müdürü Sebastien Barbe, “Buradaki risk ise erkenden gelebilecek büyük bir faiz indirimi” dedi. Barbe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dördüncü çeyrekten itibaren kademeli bir faiz indirimine başlamasının temel senaryoları olduğunu söyledi.

Fed’in varlık alımı azaltımının Kasım ayından önce başlamayacağını düşündüklerini belirten analistler, birçok gelişen ülke merkez bankasının Fed’den önce para politikalarını sıkılaştırdıklarını belirtti.

CARRY TRADE NEDİR?

Herhangi bir düşük faize sahip para birimine borçlanarak, bu parayı yüksek faiz getiren bir para birimine yatırılmasıyla elde edilen kazançtır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...