Tgrt Haber

Getir’de Yeni Dönem: Artık Araba Kiralamak Mümkün

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Getir
08 May 2022 13:44 - Güncelleme : 08 May 2022 13:45
Getir’de Yeni Dönem: Artık Araba Kiralamak Mümkün

Türkiye’nin önemli girişimlerinden Getir, son olarak başlattığı GetirİŞ’in ardından bir hizmeti daha piyasaya sundu. Yakında tüm kullanıcılara açılması beklenen GetirAraç ile, günlük ya da saatlik olarak araba kiralanabilecek.

Son zamanların hızla büyüyen şirketlerinden Getir, yeni hizmetleriyle ürün gamını daha da artırıyor. Türkiye’de yakaladığı başarıyı Avrupa’ya kadar götüren Getir, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Decacorn unvanını alan şirket, geçtiğimiz haftalarda iş ve personel bulmaya imkân sunan Getirİş’i kullanıma sunmuştu.

Henüz Getirİş hizmeti yeni yeni piyasada yayılırken buna bir yenisi daha eklendi. 10 milyar dolarlık değere sahip Getir, şimdi de araç kiralama hizmetini devreye soktu.

Çeşitli hizmetleriyle faaliyetlerini yürüten Getir, geçen yıl başka bir konuyla ilgili hamlede bulundu. Firma, araç kiralama şirketi MOOV’u 23 milyon dolarlık bir ücrete satın aldığını resmi olarak açıkladı. O dönem Moov’u alan Getir, bu hamlesiyle araç kiralama işine gireceğinin sinyalini vermişti. Şimdi ise gelişmelerin ardından bu da gerçekleşti.

GETİRARAÇ KULLANIMA SUNULDU

MOOV’u satın alan Getir, kullanıcıların araç kiralamasına olanak tanıyacak olan ‘GetirAraç’ adındaki hizmeti kullanıma sunmaya başladı. Şimdilik her bölgede ve her kullanıcıda yer almadığı görünen bu hizmetin, MOOV hesabı yoluyla kullanılabildiği belirtildi.

Getir’de Yeni Dönem: Artık Araba Kiralamak Mümkün

Araç kiralama hizmetini başlatan Getir, sunduğu hizmette günlük ve saatlik araç kiralanmasına olanak tanıyacak. Şu anda bu özelliğin görüntülerini paylaşan kullanıcılar, farklı segmentteki araçlara farklı fiyatlandırma ile ulaşabildiğini ifade etti. Kilometre başına ücretlendirmenin olacağı GetirAraç hizmeti, uygulama üzerinden konumunuza yakın araçları gösterecek. Fotoğraflara beraber gösterilecek bu araçları ücreti mukabilinde kiralayabileceksiniz.

Ancak araç kiralama işleminde Getir, otomobili size getirmeyecek. Bunun için sizin uygun konumdaki araca gitmeniz gerekecek. Peki hizmette hangi araçlar var?

Uygulama içinden paylaşılan ekran görüntülerine göre GetirAraç’ta; Renault Clio, Kia Picanto 1.0 ve Kia Stonic1.4 gibi araçlar bulunuyor. Şu anda bazı kullanıcılarda görünen bu özelliğin, yakın zamanda herkese ulaşması bekleniyor.

Kaynak: Getir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...