Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 16:19

Goldman Sachs enflasyon beklentisini revize etti

Goldman Sachs, Türkiye için yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 16'ya çıkarırken Citigroup TCMB'den bu sene faiz indirimi beklemediklerini belirtti.

Goldman Sachs enflasyon beklentisini revize etti
TCMB,faiz

ABD'li uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, beklentilerden yüksek gelen Haziran enflasyon verisi sonrasında Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 15,5’ten 16’ya çıkardı. Citigroup ise enflasyon verisinin ardından bu yıl daha fazla faiz indirimi beklemediklerini belirtti.

Müşterileriyle paylaştığı bir notta Goldman Sachs “Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zam ve bugün yaşanan yukarı yönlü sürpriz sonrasında yıl sonu tahminimizi yüzde 16’ya çıkarıyoruz” diyen Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dördüncü çeyrekte faizleri çok az indirebilme imkanı olacağını vurguladı.

Citi ise enflasyon verisi sonrasında “Parasal gevşeme için koşullar giderek daha zor hale geliyor. Kasım ya da Aralık’ta makul bir faiz indirimi beklemiyoruz” dedi.

BARCLAYS ENFLASYON TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Öte yandan Barclays, Türkiye için yıl sonu TÜFE tahminini yüzde 13,8'den yüzde 14,8'e çıkardı. Banka, ayrıca TCMB'nin dördüncü çeyrekte yapmasını beklediği faiz indirimi büyüklüğünü 350 baz puandan 250 baz puana indirdi.

Capital Economics de güçlü ekonomik aktivite ile bir araya gelen enflasyon artışının TCMB'nin önümüzdeki 2 ayda faiz indirmesinin muhtemel olmadığı anlamına geldiğini bildirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...