Tgrt Haber
22 Eylül 2021 09:30

Gözler FED ve Merkez Bankası’nın faiz kararında! Altın ve dolar fiyatlarında son durum

Piyasalar gözünü bu akşam FED toplantısı ve yarınki Merkez Bankası’nın faiz kararına çevirdi. Kritik karar öncesinde piyasalarda belirsizlik hakim altın ve doların açıklanacak kararlar sonrası nasıl bir seyir alacağı vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor.

Gözler FED ve Merkez Bankası’nın faiz kararında! Altın ve dolar fiyatlarında son durum
FED,merkez bankası,,faiz,,dolar,,altın,

ABD Merkez Bankası FED kritik faiz kararını saat 21.00’de açıklayacak. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırım sinyali ve tahvil alımı azaltımının ne zaman başlayacağına ilişkin takvimi duyurması bekleniyor. Merkez Bankası’nın ise yarınki toplantının ardından saat 14.00’de faiz kararını duyuracak. Merkez Bankası’nın faizi sabit tutması beklenirken, bazı uzmanlar ise faizde 100 bazlık bir düşürme olabileceğini açıkladı.

DOLAR VE EURO’DA SON DURUM

Spot piyasada dolar/TL alış fiyatı 8,6237 lira, satış fiyatı 8,6298 liradan işlem görüyor. Euro/TL ise aynı dakikalarda 10,1066 lira alış fiyatı, 10,1162 lira satış fiyatıyla el değiştiriyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın fiyatları dolardaki yükselişin ve ons altındaki hafif toparlanmanın etkisiyle 490 liranın üzerine tutunmuş durumda. Gram altın saat 08:20 itibarıyla 493 liradan alıcı buluyor. Gün içinde en düşük 491.3 lira, en yüksek 493.4 lira seviyesinde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...