Tgrt Haber
26 Aralık 2022 11:03 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 12:24

Gözler memur ve memur emeklisi zammında! Uzman isim memuru ve emeklileri sevindirecek oranı verdi

Asgari ücrete yapılan zammın ardından gözler memur ve memur emeklisine yapılacak zamda…. Zamların bugün yapılacak Kabine toplantısında görüşülmesi bekleniyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete yapılan zamma göre değerlendirildiğinde memurlara yüzde 35 zam beklediklerini belirterek “SSK ve Bağ-kur emeklisinin de maaşı en az 5.500 lira olmalı” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
EYT,memur zammı,SSK emeklisi zammı,Bağ-kur emeklisi zammı,memur emeklisi zammı,ekonomi haberleri

2022 Yılının Son Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda yapılacak. Gözler memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranına çevrilmiş durumda. Memur maaşlarına Ocak ayında yapılacak zamma enflasyon farkı da eklenecek. Cumhurbaşkanı bu rakamın üzerine çıkar mı? Öte yandan SSK ve Bağ-kur’dan emekli olanlarında maaşlarına zam yapılacak. TGRT Haber’de Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklisine, Bağkur ve SSK’lılara yapılacak zammı değerlendirdi.   

MEMURA YÜZDE 35 ZAM BEKLENİYOR

İsa Karakaş, asgari ücrete yapılan zammın memur ve memur emeklisi, SSK’lılar, Bağ-kurlulara yapılacak zam için mihenk taşı olduğunu söyledi. Memur zamlarına yapılacak zammın son 6 aylık enflasyon farkına bakıldığında yüze 13.3’e tekabül ettiğinin altını çizen Karakaş, “Toplu iş sözleşmesi farkı ve Ocak enflasyonuyla birlikte yüzde 15 ile yüzde 17 arasında bir zam görülüyor. Refah payı verileceğini Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi. Öte yandan asgari ücretlilere 8.506 ile yüzde 55’lik zam yapıldı.Bunu baz aldığımızda asgari ücretliler ile memur maaşları arasında makas daralıyor. Memurlara en az yüzde 35 zam olacağını düşünüyorum. Aslından bu Cumhurbaşkanı’nın vereceği refah bağına bağlı olan bir durum” dedi. 

EMEKLİLERİN MAAŞI EN AZ 5.500 LİRA 

SSK ve Bağ-kur emeklilerinin en düşük aldığı maaşın 3.500 lira olduğunu belirten Karakaş, şunları söyledi: “Yeni asgari ücrete göre oranladığımızda en az 5.500 lira olması gerekiyor. SSK ve Bağ-kur emeklileri çok düşük maaşlar alıyorlar. Tavsiyem asgari ücretin baz alınmasıdır. Şu an en düşük maaş, asgari ücretlinin aldığı net maaşın yüzde 64’üne denk geliyor.” 

ŞARTSIZ EYT BEKLİYORUZ

Karakaş, EYT’deki yaş şartının bir bütçe meselesi olduğunu belirterek “Yaş koşulu gelip gelmeyeceği Cumhurbaşkanı’nın takdirinde olacak bir şey. Bununla ilgili bir şey söylemek yanlış olur. Temennimiz şartsız EYT’dir” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaş 29 Aralık 2022 18:16

En düşük emekli memur maaşı 10.000 olmalı

KAMUDAN YORUM26 Aralık 2022 14:18

8500X1.76(ASGARİ ÜCRET MEMUR MAAŞI ORAN KATSAYISI) =15.000 %45 ZAM GELİR. VERGİ DİLİMİ DÜZENLEMESİ İLE %50 OLUR.

İbrahim YARDIM 26 Aralık 2022 11:40

Enaz asgari ücrete yapılan zam kadar olmalıdır

Sonraki Haber Yükleniyor...