Tgrt Haber

23 Şubat gram altın ne kadar? Altın fiyatlarında sınırlı düşüş

23 Şubat 2022 07:02 - Güncelleme : 23 Şubat 2022 09:30
Rusya’ya yönelik yaptırımların ardından altın fiyatları merak konusu oldu.

Gram altın ve dolar/TL kuru Rusya Ukrayna krizi nedeniyle zirveyi gördü. Putin’in Donetsk ve Luhansk’i tanıma kararının ardından 9 ayın zirvesini gören gram altın uzmanlara ‘’Küresel piyasalarda artık rahatlık olmaz’’ dedirtti. Vatandaşlar ve yatırımcılar ise ‘’Gram altın ne kadar? Altın düşer mi yükselir mi?’’ sorusunun cevabını arıyor. İşte İslam Memiş altın yorumu ve piyasalarda son durum

Rusya’ya yönelik yaptırımların ardından altın fiyatları merak konusu oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ulusa Sesleniş konuşmasında Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıdığını duyurdu. Donbass bölgesinin tarihsel olarak Rusya’ya ait olduğunu belirtmesinin ardından ‘’Barış Gücü’’ adındaki askeri birlikleri Donetsk ve Luhansk bölgelerine girdi. Piyasalar olası savaş ihtimali, ABD ve Batılı ülkelerin yaptırımı ve enerji krizi nedeniyle altüst olurken gram altın neredeyse bir yılın zirvesine yerleşti. İşte Ukrayna Rusya krizinin dolar/TL kuru ve gram altın üzerindeki etkisi

GRAM ALTIN NE KADAR?

Rusya Ukrayna krizi nedeniyle gram altın hafta başında sert yükselişe geçerek 830 TL bandını aştı. Rusya Devlet Başkanı Putin’in ayrılıkçı bölge Donetsk ve Luhansk’i tanıması ve Ukrayna’ya seslenerek “Asker göndeririz, NATO üyeliğinden vazgeçmek en iyi seçenek” ifadelerini kullanması savaş ihtimalini artırırken Avrupa ve ABD yaptırımlarını da gündeme getirdi. ABD Başkanı Biden doğrudan Rus ekonomisine yaptırım uygulayacaklarını ifade ederken Rus hükümetinin Batılı finans kuruluşlarından artık para kazanamayacağı vurguladı. Sert açıklamalar peş peşe gelirken piyasalarda gerginlik ve yükseliş hakim. Vatandaşlar ''Gram altın ne kadar? Alınır mı satılır?'' sorularının cevabına odaklandı.

23 Şubat Çarşamba gram altın 841 TL üzerinden işlem görüyor.

DOLAR KAÇ TL?

Rusya Ukrayna krizinde hafta sonu yeşeren barış iklimi uzun sürmedi. Haftalardır sakin seyreden dolar/TL, Rusya Ukrayna krizinde yaşanan gelişmelerle yükselişe geçti. ABD Başkanı Joe Biden Rusya'ya yönelik yaptırımların ilk bölümünü duyuran Biden, "Rusya'nın iki büyük finans kuruluşu VEB ve askeri bankalarına yaptırım uyguluyoruz. Rusya'nın dış borçlarına da geniş yaptırımlar getiriyoruz. Bu da Rus hükümetinin Batılı finans kuruluşlarından artık para kazanamayacağı anlamına geliyor. Rusya artık ne Avrupa'da ne de ABD'de piyasadan borç ticaret yapamayacak" açıklamasını yaptı. Peki dolar kaç TL?

23 Şubat dolar 13,77 TL’den işlem görüyor.Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş dolar/TL kurunda yeni direnç seviyesinin 13,80 olduğunu vurguladı.

Euro ise 15,62 TL'den el değiştiriyor. 

23 Şubat gram altın ne kadar? Altın fiyatlarında sınırlı düşüş

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Rusya Ukrayna krizi devam ederken ''Savaş durumunda tüm bildiklerinizi unutun'' açıklamasını yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Putin’in açıklamaları Rusya’ya yapılan yaptırımların ardından gram altın değerlendirmesinde bulundu. İslam Memiş ''Rusya-Ukrayna gerginliğinde Vladimir Putin, son noktayı koydu. Yani, savaş ve gelecek dönem ile alakalı jeopolitik risk kaçınılmaz oldu. Savaş fiyatlaması ile pozisyon almak gerek. Tüm ezberler bozulduğundan açıkta kalmamak gerek. Artık düşüş ihtimalini bitirdiler'' ifadelerini kullandı. Piyasalarda dalgalı seyrin yerini yönünü yukarı çevirdiğine işaret eden Memiş ''Şubat’ta düşüşler gr 778 lira $ 13,30 lira ile sınırlı kalmıştır. Küresel piyasalarda artık rahatlık olmaz!'' dedi.

Borcu olan vatandaşlara tavsiyelerde bulunan İslam Memiş savaş piyasası oluştuğunda altın ve dolarla borçlanmanmanın tehlike olduğunun altınız çizdi. Vatandaşlara süper yapmanın önemini bir kez daha hatırlatan piyasa uzmanı ''Herkesi ters köşe yapabilirler ancak bir kişiyi ters köşe yapamazlar. Birikimlerini en az dört çeşitli enstrüman oluşturanı'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...