Tgrt Haber
05 Kasım 2021 17:05

Gram altın fiyatı yeniden yükselişe geçti (5 Kasım gram altın fiyatları)

Altın fiyatları yeniden yönünü yukarı çevirerek rekorunu kırmak için çaba gösteriyor. Ons altın ABD’den gelen tarım dışı istihdam verisi ve Fed’in varlık alımlarını azaltma kararı ile 1800 dolar sınırına dayandı. Yurt içinde dolar/TL’nin yükselmesi ve küresel altın fiyatlarının artması ile gram altın 560 TL’yi geçti.

Gram altın fiyatı yeniden yükselişe geçti (5 Kasım gram altın fiyatları)
gram altın,altın

Perşembe gününü yükselişle kapatan altın vadeli işlemleri, ABD Merkez Bankası (Fed) ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yükseltmek için acele etmediklerini belirtmesiyle üç haftanın en iyi performansını kaydetti.

Fed toplantısında aylık varlık hızını bu aydan başlayarak azaltma kararı aldı. Faiz oranının değiştirilmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında tutulduğu ve faizlerin enflasyon ve istihdam konusundaki üç parçalı testteki kriterler yakalanana kadar cari seviyelerde sürdürüleceği taahhütünün sürdürüldüğü toplantıda karar oy birliği ile alındı. Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in varlık alımlarını azaltma kararı almasının faizleri artırmaya yakın olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Öte yandan ABD'de Ekim ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Veri 531 bin ile 450 binlik artış beklentisinin oldukça üzerinde geldi. Verilere göre ortalama saatlik kazançlar Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 0,4 ile beklentilere paralel artış gösterdi.

Ons altın ABD’den gelen haberler sonrası 1801 dolara kadar yükseldi. Ons altın 1758 seviyesinde destek bulurken, 1801 dolar seviyesinde dirençle karşılaştı.

ALTINDA SATIŞ ENDİŞESİ

MKS Pamp Group metal stratejisi başkanı Nicky Shiels, altını 1750 doların altına veya ons başına 1800 doların üzerine çıkaracak kadar güçlü bir katalizör olmadığını söyledi. Analist, “1750-1760 doların ayı tuzağı olacağı korkusuyla Powell baskısından sonra kesinlikle altın satma endişesi var. Altının kısa vadede dibe daha yakın olduğuna dair artan bir fikir birliğinin erken işaretleri var; ancak heyecanlanmak ve altını 100 dolar yukarı çıkarmak için bir katalizör yoktu” dedi.

GRAM ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞTE

Gram altın, dolar/TL’nin piyasadaki ilk işlemlerde 9,80’nin üzerini görmesiyle geçen haftaya 567 TL civarında başlamıştı. Sonrasında dolar kurundaki hızlı gerilemeyle 557 TL’ye kadar inen gram altın, haftayı 550 TL’den kapatmıştı. Gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarının yükselmesiyle yeniden yönünü yukarı çevirdi. 5 Kasım Cuma günü güncel piyasalarda gram altın 560 liranın üzerine çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...