Tgrt Haber
30 Aralık 2021 08:12

30 Aralık altın fiyatları: Yükseliş sürüyor, İslam Memiş yorumladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sisteminin ardından Resmi Gazete’de Altın hesabını TL’ye çevirenlere dönüşüm desteği yayınlandı. Merkez Bankası altın hesaplarından kur korumalı TL mevduat hesaplarına geçiş kapsamında geçerli olacak gram altın fiyatını da duyurdu. Yatırımcılar ''Gram altın ne kadar? Altın yükselecek mi? Altın hesaplarından kur korumalı TL mevduat hesaplarına geçiş karlı mı?'' sorularının cevabını arıyor. İşte İslam Memiş altın tahmini.

30 Aralık altın fiyatları: Yükseliş sürüyor, İslam Memiş yorumladı!
altın,gram altın,çeyrek atın,nureddin nebati,islam memiş

Gram altın geçtiğimiz haftayı düşüşle 639 TL’den kapatırken yeni haftada ibresini yukarı yönlü çevirdi. Küresel altın piyasasında Noel ve yılbaşı tatili nedeniyle sakinlik sürerken ons altın Omicron varyantı endişenin azalmasıyla 1800 dolardan işlem görüyor. Omicron varyantı ile ilgili alınan yeni tedbirler küresel altın fiyatına etki ederken ekonomistlerden ABD dolarının değer kaybetmesinin altın fiyatına destek olacağı yorumu geldi. Yurt içinde ise dolar/TL kuruna bağlı olarak gram altın fiyatları yükseliş trendine devam ediyor.

GRAM ALTIN TIRMANIŞI SÜRÜYOR

Yıla 454 lira ile başlayan gram altın 19 Şubat’ta en düşük seviyesi olan 394 TL’yi gördü. Geçtiğimiz pazartesi 1060 TL ile rekor kıran gram altın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemini açıklamasıyla doların sert düşüşüne bağlı olarak 600 TL seviyelerine geriledi. 30 Aralık Perşembe ise gram altın yükselişini sürdürerek 736 TL’den el değiştiriyor. Yatırımcılar ''Gram altın ne kadar?'' ardından ''Altın yükselecek mi?'' sorusuna odaklandı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın tahmini yaparken 2021’in en fazla kazandıranlarının sıraya Dolar, Euro, altın ve gümüş olduğunu ifade etti. Altının her yıl olduğu gibi yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü söyleyen Memiş, “Geçtiğimiz yıl yüzde 68 kazandırmıştı, bu yıl ise yüzde 120 getirisi olduğunu görüyoruz. En son 2001 yılında altının böyle yüksek bir getirisi vardı. 20 yıl aradan sonra gram altın yatırımcısına çok ciddi bir gelir getirdi. Gümüş de yüzde 100’den fazla getiri sağladı. 2021 yılı evini, altınını, gümüşünü, Dolarını satanın kaybettiği bir yıl oldu” sözlerine yer verdi.

30 Aralık altın fiyatları: Yükseliş sürüyor, İslam Memiş yorumladı!

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ

Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in Resmi Gazete’de yayınlanamsının ardından vatandaşlar ''Altın hesaplarından kur korumalı TL mevduat hesaplarına geçiş kazandırır mı?'' sorusuna odaklandı. Memiş altın mevduat ve katılım fonu hesaplarıyla ilgili “Düzenlemenin etkisini birkaç ay içerisinde göreceğiz. Aslında insanlar altın mevduatlarını veya yastık altındaki altınlarını ev, araba almak, sigortalarını ödeyebilmek gibi uzun vadeli yatırımlar için biriktiriyorlar. İnsanlara bu konularda imkanlar sağlanırsa altın mevduatlarında veya yastık altındaki altınlarında bir çözülme olur diye düşünüyorum. Bu uygulamaların yapılması için insanlara bir güvence verilmesi gerekiyor. Bu bağlamda çok güzel bir uygulama. 2022’de Merkez Bankaları Sisteminin (FED) olası faiz düşürmesi kararı altının ons fiyatını baskılayabilir ve yükselişini sınırlayabilir. Dolayısıyla burada 3-5 ay sonra ev, araba alacağım, FED’in faiz kararını beklemeyeyim diyen vatandaşlar için mantıklı bir uygulama. Altının düşüş riskine karşı bir koruma sağlıyor. Bu süre içerisinde ayrıca faiz getirisi ve garantisi veriyor” değerlendirmesini yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz günlerde vatandaşın yastık altında 280 milyar doları bulunduğunu ve bunun yüzde 10’un gelmesi durumunda döviz ihtiyacının kalmayacağını ifade etmişti.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemini duyurmasının ardından dolar 18 TL’den sert yükselişe geçerek 10 TL seviyelerine kadar geriledi. Altın fiyatları üzerinde etkili olan doların düşüşüne bağlı olarak altın fiyatları da geriledi. Haftanın son işlem günün doğru ibresini yukarı çeviren doların ardından altında yükseliş trendine geçti. Peki çeyrek altın ne kadar?

30 Aralık Perşembe çeyrek altın 1.269 TL’den işlem görüyor.

NUREDDİN NEBATİ DOLAR VE ALTIN YORUMU

Dolar yükselişine bağlı olarak altın fiyatları da artış gösterdi. Yatırımcılar ''Dolar yükselecek mi?'' sorusunun cevabını ararken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dolar yorumu yaptı. Nebati ‘’Bugün dolar kurunda görülen artış, kurun 18 liradan inmesinin doğal salınımı. Dolar/TL kuru aşağı oynaya oynaya kendi dengesine girecek. Her şey kontrol altında” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...