Tgrt Haber

İslam Memiş altın için 'tam tersi geliyor' diye uyardı: Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar?

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT HABER
17 Haziran 2022 08:30 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 08:51
Finans analisti İslam Memiş altın ve dolar piyasalarında hareketliliğe neden olan Fed sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.
islam memiş,altın,dolar

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde yükselmeye devam ediyor. Fed Haziran ayında 75 baz puan artırarak şahin tonda hareket etmesi piyasaları hareketlendirdi. Yatırımcılar belirsizliğin hakim olduğu havalarda zarar etmemek için ''Gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını ne kadar? Altın düşer mi?'' sorusunun cevabına odaklandı. İslam Memiş 75 baz puan artışı sonrası ''Ons altın şu an çok düşük. 2.300 dolar olması gerekirken 1.850 dolarda baskılandığını görüyoruz. Gram altın da hem ons altın hem de dolar/TL kurunun desteğiyle yıl sonuna kadar 1.450 doları görecek'' ifadelerini kullandı.

Finans analisti İslam Memiş altın ve dolar piyasalarında hareketliliğe neden olan Fed sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ABD Merkez Bankası yüksek enflasyonla mücadele kapsamında Haziran ayı için 50 baz yerine 75 baz puan faiz artışı yaptı. Fed Başkanı Jerome Powell ''ABD ekonomisinin güçlü olduğu görülüyor. Ekonomi hala sağlıklı büyüyor. Gelecek toplantımızda 50 veya 75 baz puanlık artış masada olacak'' ifadelerini kullandı. Finans analisti İslam Memiş ''2022 yılı her ne kadar faiz artışı yılı olsa da enflasyonun düşmediği gören merkez bankaları bu kez de tam tersi faiz indirimi yapacaklar'' ifadelerini kullandı. 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Dolar kuru geçtiğimiz haftadan bu yana yükseliş trendine devam ederken peşinden gram altın ve diğer yabancı para birimlerini sürükledi. Piyasalarda ‘süper bono’ beklentisi devam ederken dolar/TL fiyatı 17,30 üzerine çıktı. Fed önce 1.007 lira bandına çekilen gram altın küresel altın fiyatlarındaki boğa piyasası ve dolar kurundaki yükselişten destek alarak yönünü 1.030 lira çevirdi. Kura bağlı olarak yukarı yönlü ataklarını sürdürürken yatırımcılar ''Gram altın ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı. 

17 Haziran Cuma gram altın 1.025 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Finans analisti İslam Memiş ''Fed 75 baz puan artırarak 2023 endişelerini artırdı. Beklentiler önceden satın alındığı için piyasalarda sert hareketlilikler olmadı. Ancak bu şahin tonda bir Fed piyasalarda ciddi bir belirsizliğe neden olacak. Kişisel olarak altın ve diğer emtialarda boğa piyasasının devam edeceğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş altın için 'tam tersi geliyor' diye uyardı: Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar?

ABD’Lİ DEVİN ALTIN TAHMİNİ 

Altın yükselişi devam ederken yatırımcılar uzmanlardan gelecek altın tahmini yorumlarına odaklandı. 

Julius Baer'de Yeni Nesil Araştırma başkanı Carsten Menke, ''Fed, ABD'yi resesyona sokmadan enflasyonla başarılı bir şekilde mücadele ederse, altının güvenli liman altın talebi daha da azalabilir'' dedi.

Goldman Sachs bu hafta, Çin'deki karantinaların ekonomik etkisinin ardından büyük bir "servet şoku"na atıfta bulunarak kısa vadeli altın fiyat hedeflerini revize etti. Yine de banka, güvenli liman metali için yukarı yönlü görünümünü sürdürdü.

ABD’li dev altın fiyatlarındaki artış beklentilerini sürdürürken, üç ve altı aylık ons ​​hedeflerini sırasıyla 2.300 ve 2.500 dolardan 2.100 dolar ve 2.300 dolara revize ederek yükseliş seyrini erteledi.

17 HAZİRAN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI 

Dolar kuru 17,30 seviyesini aşarken yatırımcılar altın fiyatları üzerinde doğrudan etkili olan Fed sonrası ''Gram, yarım, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar?'' sorusunun cevabını merak ediyor. Doların zayıflaması ve ekonomik büyüme endişeleri üzerine ons altın fiyatını yükseltti. İşte 17 Haziran canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,672 TL alış, 1,694 TL satış
  • Yarım altın: 3,340 TL alış, 3.390 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,679 TL alış, 6.754 TL satış
  • Ons altın: 1.845 dolar  

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...